Кубок України з го 2019, обговорення

Відповісти
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Небайдужий »

Оскільки вимоги оплати рейтингу привели до того, що не враховані цілий ряд турнірів в Україні й ігри наших спортсменів в міжнародних турнірах, то виник дисбаланс в рейтингах. Рейтинг перестав адекватно показувати силу гри. Таке явище, наприклад, дуже добре видно на прикладі рейтингу Олесі Малко. В нашій школі враховується все: ТВД, турніри в Україні різних рівнів (місцеві, обласні, всеукраїнські), міжнародні турніри. За результатами усіх цих турнірів Олеся має рейтинг 1959 (2-й кю). В турнірній таблиці ми бачимо, що їй поставили рейтинг із неадекватного рейтинг-листа (1795), в якому звісно ж не врахована ціла купа турнірів. На ТВД в Рівному вона спокійно підтверджує свій 2 кю і навіть на 1 кю тягне... То що, будемо принципово й надалі дивитись в офіційний рейтниг-лист, як в криве дзеркало, чи може хоч будуть спроби врахувати справжній рейтинг Олесі? Вона, до речі, заплатила рейтинговий збір. Крім того, вона має право на врахування рейтингу за принципом "клубний рейтинг мінус сто". На підставі усього написано вище, прошу при обрахунку рейтингу враховувати для Олесі стартовий рейтинг 1959.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Аватар користувача
Dmitriy
Президент УФГО
Повідомлень: 1781
З нами з: 05 квітня 2003, 11:23
Розряд: 5d
Звідки: Киев, Украина.

Re: Кубок України з го 2019

Повідомлення Dmitriy »

Першоджерело інформації, це діючий рейтинг УФГо.
Цей рік, це перезавантаження системи обліку, приведення її до відповідності з реальністю. Цього року в рейтинг системі не відображались заходи, турніри та фестивалі, які проводились без врахування оплати рейтинга. Наступного року буде значно легше, і сила гри буде відповідати її числовому значенню. Підґрунтя просте - кожен гравець з рейтингом уважно буде контролювати своє право грати в турнірі з учасниками які мають рейтинг.
Створювати прецедент переоцінки рейтингу окремо взятих гравців, на основі заходів проведених поза новою системою координат, я вважаю недоцільним.
Є інший вихід. Якщо гравець хоче привести у відповідність силу гри і її числове значення (рейтинг), він може замовити у професійного гравця кваліфікаційну партію або матч. Результат цього замовлення професіонал відобразить в рейтинг системі. Умови обговорюються приватно.
Можливо існують і інші рішення, але дуже не хочеться створювати запропонований прецедент. ))
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: Кубок України з го 2019

Повідомлення Небайдужий »

Dmitriy писав: 04 листопада 2019, 23:23 ...
Можливо існують і інші рішення, але дуже не хочеться створювати запропонований прецедент. ))
Це інше рішення уже давно практикується: тренер спортсмена має право заявити свого підопічного спортсмена за рейтингом, визначеним за принципом "клубний рейтинг мінус сто" (не стосується лише данів). Цього правила ще ніхто не відміняв. Якщо ж ваша "..." відмінила цей принцип, то будь-ласка, розмістіть тут протокол засідання президії, на якому було прийняте це рішення, з підписами учасників цього засідання (побачимо чи вони не підроблені) і коли це рішення прийнято та коли і де доведено до відома Ґо-спільноти (посилання на цю публікацію, пліззз). А додатково я ще поцікавлюсь цим у свого сина, який є в президії, і сподіваюсь, що він своєму батьку не стане брехати з приводу того, чи було насправді таке засідання. Тільки не треба брехати, що всі "визначні рішення" ви приймали за його відсутності...
То що, протокол в студію?????

А взагалі, рейтинг, який не враховує всіх турнірів, в яких приймав участь спортсмен, аж ніяк не може бути адекватним. Чим частіше проводиться уточнення рейтингу методом гри в турнірах, тим більше цей рейтинг адекватний реальній силі гри. Не може апріорі рейтинг, в якому не враховані купа турнірів, бути більш адекватним, аніж рейтинг, що враховує всі турніри... Чи може у когось з математикою є проблеми?
Тому, очевидно, що обмежений в обрахуванню турнірів рейтинг, чим далі, тим більше буде розбалансовуватись і не відповідати реальній силі гри спортсменів. Чи може хтось тут страждає утопічним баченням статистичних процесів?
Точність виміру будь-якого параметру, що характеризує розтягнутий в часі процес, напряму залежить від частоти вимірювань: чим частіше проходить вимірювання - тим точніше можна визначити характеризуючий параметр. І, відповідно, навпаки... Тому рейтинг федерації при збереженні нинішніх підходів до врахування турнірів в обрахуванні рейтингів явно веде до деградації і розбалансування рейтингової системи... на жаль...
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Di
Админ
Повідомлень: 455
З нами з: 10 березня 2003, 22:20
Розряд: 6d
Контактна інформація:

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Di »

Згідно положенню про рейтинг:
7. Експертні оцінки рейтингу

7.1. Новий гравець, відсутній в РС, виступає в першому турнірі з експертною оцінкою (ЕО), заявленої самим гравцем чи його тренером, іншою уповноваженою особою, на основі експертизи рівня гри, проведеної до турніру. Експертиза може включати суб'єктивну ЕО тренера (для гравців не вище 1 кю) або експертної комісії (ЕК), проведення кваліфікаційних ігор з експертом, у тому числі і на ігрових серверах в Інтернеті.
7.2. Гравець із застарілим рейтингом отримує ЕО тільки за спеціальним рішенням ЕК. Термін неучасті в турнірах для права на таку ЕО обчислюється в залежності від рівня гравця і повинен становити не менше 6 місяців.
7.3. Інформація про отримані до турніру ЕО надається в суддівську колегію при реєстрації з доданням необхідних висновків. Далі ця інформація передається організаторами в КК разом з підсумковими таблицями турніру.
7.4. Гравець з РС, який не отримав ЕО за рішенням ЕК, але має право на таку ЕО по терміну неучасті в турнірах, за рішенням суддівської колегії може отримати умовну ЕО (УЕО) для включення його в адекватну групу ММ, а також для обліку ЕО в будь яких правилах визначення партнерів або умов проведення зустрічей, включаючи розмір гандикапу у Форових турнірах, за винятком умов включення гравців у верхні групи ММ або верхні рівні інших систем - в турнірах з призовим фондом або таких що мають відбіркові мети. УЕО не враховується алгоритмом перерахунку рейтингу і впливає опосередковано на зміни рейтингу за рахунок надання гравцеві партнерів, адекватних його передбачуваному рівню.
7.5. КК розглядає ЕО при перерахунку турнірів тільки при наданні підтвердженої інформації від організаторів. При цьому ЕО може бути відкинута, прийнята або скоригована на підставі результатів попереднього перерахунку турніру. ЕО приймається без зміни, якщо за підсумками турніру отримано невід'ємний приріст рейтингу при стартовому рейтингу за заявленою ЕО. При порушенні зазначеної умови ЕО може коригуватися до тих пір, поки порушення не буде усунено: крок корекції становить 1 ранг (100 пунктів). ЕО з порушенням описаного умови, в т.ч. з урахуванням корекцій, не приймається.
7.6. Відповідальність за достовірність ЕО несуть ЕК і організатори турнірів. При систематичному невідповідність ЕО отриманим результатам, ЕК або особи, відповідальні за привласнення ЕО, можуть бути дискваліфіковані РК на строк до одного року.
7.7 У ролі экспертів можуть виступати голови місцевих осередків та члени кваліфікаційної комісії УФГО.
Також у нас є неофіційне правило:
у нас практикується принцип врахування клубних рейтингів в офіційні, але лише за формулою: клубний рейтинг мінус сто (за умови, що отриманий рейтинг виходить не нижче офіційного).
Т.е.
в Рівному вона спокійно підтверджує свій 2 кю
Крім того, вона має право на врахування рейтингу за принципом "клубний рейтинг мінус сто". На підставі усього написано вище, прошу при обрахунку рейтингу враховувати для Олесі стартовий рейтинг 1959.
Тут можно учесть рейтинг за принципом "клубний рейтинг мінус сто" как 1859 (1959 - 100) или как "суб'єктивну ЕО тренера" 2 кю = 1900.

P.S. Было бы правильней сообщать ЕО до турнира, чтобы игрок был в соответствующей группе Мак-Магона.
Аватар користувача
Dmitriy
Президент УФГО
Повідомлень: 1781
З нами з: 05 квітня 2003, 11:23
Розряд: 5d
Звідки: Киев, Украина.

Re: Кубок України з го 2019

Повідомлення Dmitriy »

Небайдужий писав: 05 листопада 2019, 11:04 ...Тому рейтинг федерації при збереженні нинішніх підходів до врахування турнірів в обрахуванні рейтингів явно веде до деградації і розбалансування рейтингової системи... на жаль...
Час покаже.
Проміжні підсумки підведемо наприкінці цього року. Системні висновки зробимо наприкінці 2020 року. Якщо статистика покаже негативні тенденції, тоді внесемо зміни. Прошу проявити витримку.
Цифри трактуються однозначно.
Наразі зарано робити висновки...
P.S. Називати будь-які змагання, заходи чи конкурси спортивними турнірами - сміливе рішення. Ще більш сміливе рішення проводити їх за своїми правилами. Якщо рішення УФГо не враховуються в проведенні заходу, то до чого тут рейтинг УФГо?
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Небайдужий »

to Di:
Я, взагалі то, написав не так: "в Рівному вона спокійно підтверджує свій 2 кю";
а більш повно: "в Рівному вона спокійно підтверджує свій 2 кю і навіть на 1 кю тягне..."

А запропонований мною рейтинг 1959 - це уже вважаємо як з "мінус сто".
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Cradle
Advanced Member
Повідомлень: 104
З нами з: 31 січня 2012, 17:27

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Cradle »

@Di, @Dmitry система экспериментальная, в след году она начнет работать, допустим. Но это же не отменяет факта, что система СЕЙЧАС работает неправильно. Почему бы не сделать прецедент, с условием того, что система на тесте.
Аватар користувача
Dmitriy
Президент УФГО
Повідомлень: 1781
З нами з: 05 квітня 2003, 11:23
Розряд: 5d
Звідки: Киев, Украина.

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Dmitriy »

Cradle писав: 06 листопада 2019, 00:44 ...факта, что система СЕЙЧАС работает неправильно. Почему бы не сделать прецедент, с условием того, что система на тесте.
Це не факт!
Що правильно, а що ні буде оцінюватись в кінці 2020 року, на основі статистики.
Створювати прецеденти? Які наслідки? Спрогнозуйте!
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Небайдужий »

Dmitriy писав: 06 листопада 2019, 05:09 ...
Створювати прецеденти? Які наслідки? Спрогнозуйте!
Дійсно, не дай бог врахуєте для Олесі адекватний рейтинг, так одразу "впадуть небеса", всесвіт перестане існувати, УФГо зникне назавжди.... Дійсно, найтяжчі наслідки... В жодному разі не треба йти на такий крок.... Катастрофа... :whistling:
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Аватар користувача
Dmitriy
Президент УФГО
Повідомлень: 1781
З нами з: 05 квітня 2003, 11:23
Розряд: 5d
Звідки: Киев, Украина.

Re: Кубок України з го 2019, обговорення

Повідомлення Dmitriy »

Небайдужий писав: 06 листопада 2019, 10:27 Дійсно, не дай бог врахуєте для Олесі адекватний рейтинг, так одразу "впадуть небеса", всесвіт перестане існувати, УФГо зникне назавжди.... Дійсно, найтяжчі наслідки... В жодному разі не треба йти на такий крок.... Катастрофа... :whistling:
Дякую за змістовну відповідь.
Є зауваження.
Адекватний рейтинг - це рейтинг УФГо і ніякий інший!
Адекватність це відповідність! Комплексна відповідність.
Повторюсь - комплексна відповідність. Можу ще й пояснити, що входить до поняття комплексності.
Відповісти