1st WMSG

Відповісти
Vassko
Тренер
Розряд: 4d
Контактна інформація:

Повідомлення Vassko »

Я переговорил вчера с Владимиром и Игорем Голинеем, и.о. ответственного секретаря УФГО. Они уже вместе занимаются этим вопросом.
"Думай масштабно..."
holigor
Advanced Member

Повідомлення holigor »

Dear organizers,

Ukraine's preliminary plan is to send to WMSG

1. Man's team: 6 players (5+1 reserve), all males.

2. Mixed pairs: one pair - a male and a female players

3. Open: 2 players, both males

This list is tentative and may be corrected later depending on the money we could obtain from the Ukraine’s Spots Committee. At any rate we are not planning to send representatives to the individual tournament (either for men or women) or a women’s team.

For the secretary of the Ukrainian Go Federation: Igor Goliney

PS. Please, send me a copy of further announcements.

I would be grateful if you could acknowledge the receipt of this letter.

-----

Dear Mr. Igor Goliney,

This is to confirm the receipt of your email regarding the participation
plan of your team to the 1st WMSG for which we thank you.

Best regards,
Shoji Hosono,
IGF Secretariat
Di
Админ
Розряд: 6d
Контактна інформація:

Повідомлення Di »

At any rate we are not planning to send representatives to the individual tournament (either for men or women)
Это как понимать? В самых главных турнирах у нас никто не будет играть?
А в открытый, где все могут играть, будет аж двое?
Небайдужий
Advanced Member
Розряд: 6k
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Цю тему, яку започаткував Аркадій Михайлович, я підняв на поверхню з власної ініціативи. До речі, інформація про Інтеліаду висилалась на всі офіційні поштові скриньки національних федерацій Світу. Наскільки мені відомо, Аркадій Михайлович пересилає всі офіційні листи на індивідуальні поштові скриньки керівництву нашої федерації. На жаль, ніхто з них навіть не звернув увагу на прислані повідомлення від секретаріату міжнародної федерації Го. Так ми могли взагалі «проспати» усе і не зареєструватись взагалі ні на один турнір. А найбільше мене вражає відсторонена позиція нашого керівництва із-за песимізму в питаннях організації фінансування проїзду на Інтеліаду. Потрібно пробувати щось робити. Хто стукає в двері – тому відкриють; хто шукає – той знайде. З міркувань мінімізації витрат я запропонував подавати заявку на участь у мінімальній кількості турнірів.
Оскільки в Україні немає сильних гравців серед жінок, то на індивідуальний та командний жіночі турніри не було сенсу реєструватись. Це невиправдана витрата коштів. Те ж можна сказати і про парний турнір. Але, оскільки реальну активність по реалізації поїздки проявляють саме Плющ та Захарченко і, скоріше всього, саме завдяки їх діяльності може з’явитись реальне фінансування поїздки, то саме заради них я запропонував заявити одну пару в парний турнір. Тепер щодо чоловічих турнірів. У індивідуальному чоловічому турнірі будуть приймати участь професіонали з усього світу. При всій моїй повазі до наших лідерів, я все ж скажу, що пройти перший етап і потрапити у вісімку найсильніших жодному з наших гравців нереально (подивіться хоча б європейський рейтинг-лист та останні чемпіонати Європи і Світу). Професіонали є не тільки в азіатських країнах і від кожної країни можна буде виставити по п’ять профі. Тому витрачати кошти на завідомо програшну справу мабуть недоцільно. Та й державні чиновники нас не зрозуміють і наші шанси на отримання фінансування можуть різко знизитись. Тому на індивідуальний чоловічий турнір я не пропонував реєструватись. Найбільші шанси у нас у відкритому аматорському турнірі. Там не буде профі і від кожної країни всього по два учасники. Цей шанс потрібно використовувати по максимуму. Тому на цей турнір запропоновано зареєструвати два учасники. Ну а на командний чоловічий турнір я все ж запропонував зареєструватись, так як не виставити жодної команди буде несправедливим перед історією, адже Інтеліада проводиться вперше у світі і це історична подія. Ось так і виникла ідея зареєструвати наступний склад учасників: 2 чоловіки – на відкритий аматорський; 1 пара (чоловік + жінка) – в парний турнір; 6 чоловіків (5+1запасний) - в командний чоловічий. Всього 10 учасників. З урахуванням того, що білети до Пекіну коштують не дешево, то чи вдасться здобути фінансування хоча б на цей склад учасників поки що невідомо.
Моя пропозиція була опублікована на форумі. Інших пропозицій (за винятком пропозиції Плюща, яка фактично майже не відрізняється від моєї) ні від наших найсильніших гравців ні від керівництва федерації не поступило (в тому числі і від Дмитра). Крім того, ніхто не хоче займатись клопотами по «вибиванню» фінансування. Тому був заявлений запропонований мною варіант комплектації наших представників на Інтеліаді.

Якщо хтось може знайти фінансування на більшу кількість учасників, то можна заявити декілька учасників і в основний чоловічий турнір. Адже остаточна заявка на участь подаватиметься 31 травня. Зацікавлених прошу підключатись до вирішення питання фінансування наших учасників.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
yuriy
Advanced Member

Повідомлення yuriy »

На жаль, попередня заявка виявилася результатом рішення одного, а не колективна, але дякуючи Володимиру ми хоча б встигли. Якщо розглянути розклад інтеліади,то стане очевидним, що одні і ті ж гравці можуть зіграти в двох турнірах. Тому я вважаю оптимальним варіант:Men Team - 5 (+1) Men Ind. - 5 Pair - 4 Open Ind. - 2 Women Ind.- 2 Total = 10 ( 8 men +2 women). Так, 5 чоловіків можуть зіграти і в командному і в індивідуальному турнірах (а якщо двоє з них захочуть зіграти у відкритому- то їх місце займуть двоє чоловіків з пар). Два чоловіки з обох пар можуть крім парного зіграти в індивідуальному чи відкритому турнірі. А чому не заявлена (хоча б 1 !) жінка на індивідуальний???
Адже турнірного внеску нема, чому б не зіграти всім,хто приїде всюди, де можливо? А ще з поданою заявкою ми дещо обмежені - а що як знайдеться спонсор саме на пари ( або на жінок)?
А вважати мотивом для фінансування тільки спортивні результати ( які до того ж завжди дещо непередбачені - в обидва боки) теж сумнівно - у державного спортивного керівництва є і інші мотиви, а у спонсорів мотиви можуть бути аж ніяк не пов"язані із спортом.Причому спонсорами можуть виступити і гравці в го, і саме їм можна було б запропонувати місця в команді (наприклад у другій парі).
Якщо мої аргументи змінять точку зору Володимира, який особисто взяв на себе відповідальність форми поданої заявки, то я пропоную відіслати уточнену заявку. Ще не пізно і це абсолютно нормально.Що ми можемо програти,якщо пошлемо запропонований мною варіант? Не видно. А що виграємо? Можливість участі чоловіків і жінок у двох турнірах замість одного. Також можливість участі двох пар,замість одної, причому не це не зашкодить нікому. Очевидно, що відмовитися від участі у якомусь турнірі у травні значно легше, ніж просити включити в турніри, де ми зараз відмовимося взяти участь.
Чекаю відповіді Володимира і думки всіх інших.
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

Оскільки керівництво федерації не організувало оперативного збору нашого спортивного активу для колегіального прийняття рішення по такому важливому питанню, як участь у Інтеліаді, то, щоб не втратити шанси на участь, була направлена на реєстрацію моя особиста пропозиція. На жаль, до відправки цього рішення ніхто з наших найсильніших гравців не висловив жодної аргументованої думки з цього приводу, яку можна було б врахувати у заявці. Тепер усі будуть звинувачувати мене у тому, що я одноосібно прийняв рішення. Шановні, а де ж ви були, коли це рішення потрібно було приймати, чому, грубо кажучи, «не мычали и не телились…»?. Прошу вибачення за грубість!

Тепер поступають різні пропозиції по зміні форми заявки. Добре, що хоча б із запізненням, та все ж люди почали просипатись і проявляти активність.

Тепер щодо останніх пропозицій:

1) Для того, щоб учасники індивідуального чоловічого турніру прийняли участь у командному чоловічому турнірі, потрібно десь прожити чотири доби. Справа у тому, що китайці забезпечують житлом і харчуванням тільки в ті дні, в які проводиться турнір, в якому гравець приймає участь. Усі дні, які гравець планує прожити по за рамками турніру, він може проживати у готелях за власний рахунок. Між індивідуальним та командним чоловічими турнірами чотири доби. Вартість проживання у готелі станом на грудень 2007 року ~100$ за добу. Думаю, що на період проведення змагань ця ціна зросте у декілька разів. Чи готові наші спортсмени заплатити по ~400 - 1000$ (а може і більше) за очікування участі у наступному турнірі? Чомусь я сумніваюсь… Якщо пан Плющ готовий витратити ~300 – 700$ за три доби очікування між індивідуальним чоловічим та парним турнірами, то можливо було б зареєструвати його ще й на цей турнір. Наблизитись до вісімки найсильніших тут нікому з наших гравців не «світить», хіба що у вісімку найслабших. Не подумайте на мене зле, але такі реалії життя. Я не хочу нікого ображати…

2) Тепер з приводу відкритого індивідуального турніру. Саме у ньому наші представники можуть показати найвищі результати, так як там не буде професіоналів і від кожної країни всього по два учасники (фактор впливу сильних азіатів різко знижується). Тому бажано, щоб у цьому турнірі прийняли участь найсильніші наші гравці. Наскільки мені відомо, вони в Україні чомусь не бажають приймати участь у парному Го (подивіться на турнірну таблицю парного чемпіонату України за 2007 рік: я там не побачив ні Богацького ні Гальченко). Ставити на цей найвідповідальніший для нас турнір не призерів Чемпіонату України (або хоча б не учасників вищої ліги) мені здається просто неприпустимо. Хіба що, якщо наші лідери самі відмовляться від участі у цьому турнірі, то тоді можливі варіанти…

3) В парному Го у нас, на жаль немає жодної пари, які могли б достойно представити Україну не те що у Світі, а й навіть у Європі. Не конкурентоспроможні ми у цій категорії із-за слабкого складу жіночої половини… Подивіться хоча б на Європейський парний чемпіонат 2007 року і ви зрозумієте, що нам не варто витрачати державні гроші на забезпечення чиїхось туристичних забаганок. Єдиним винятком може бути пара Плющ – Захарченко, і то з міркувань подяки їм за активну роботу над питанням «вибивання» фінансування для всього нашого представництва на Інтеліаді. У попередньому повідомленні говорилось, що можливо буде пара, яка може забезпечити додаткову спонсорську підтримку для наших гравців, і в зв’язку з цим надати їм можливість участі у Інтеліаді. Якщо ця пара буде за своїм рівнем хоча б близькою за рівнем гри з парою Плющ – Захарченко, а не рівня 10-15 кю, то чому б і ні. Це моя особиста думка. Вона може бути неприємною комусь особисто, але це тверезий погляд на сьогоднішні наші реалії.

4) У зв’язку з можливістю участі в Інтеліаді Марії Захарченко в парному Го, можна було б зареєструвати її ще й на індивідуальний жіночий турнір. Але чи варто?.. Подивіться на турнірну таблицю Чемпіонату Європи серед жінок. Більшість країн на такі серйозні змагання висувають своїх представниць з рангами 2-4 данів. Поки що Марія на їх тлі виглядає непереконливо. Та й, мабуть, для українців буде неприємно бачити в турнірній таблиці від інших країн жінок рівня професіоналів або високих данів, а від України – на рівні учнівського розряду (кю). Я розумію, що їй особисто хочеться хоча б отримати галочку у своїй біографії про участь у такому престижному турнірі, але ця подія буде транслюватись на увесь Світ і Марія там буде не як Захарченко, а як представниця України. Так що потрібно ще добре подумати, чи варто заявлятись на жіночий індивідуальний турнір. Я вже не кажу про те, що це теж буде пов’язано з додатковими фінансовими витратами, так як між жіночим і парним турнірами дві доби потрібно буде прожити у готелі за свій рахунок (це 200 – 500$). Марія - наша перспективна надія на майбутнє. З часом вона зможе показувати значно вищі результати, ніж зараз. То, мабуть, варто почекати до наступної Інтеліади і уже там гордо заявити про свій новий і дійсно (сподіваюсь) високий рівень гри. Але це тільки моя особиста думка і інші учасники нашої дискусії можуть знайти переконливі контраргументи. Тоді можна буде прийняти і позитивне рішення…

Так що, я поки що не знайшов у повідомленнях на форумі дійсно переконливих аргументів на користь зміни заявки на Інтеліаду.

Якщо є спонсори на оплату очікувань наших гравців між турнірами, то звичайно ж можна змінити схему участі наших гравців у турнірах, наприклад на варіант, запропонований Захарченко:
Вкладення
Untitled_1.jpg
Untitled_1.jpg (68.29 Кіб) Переглянуто 6124 разів
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
yuriy
Advanced Member

Повідомлення yuriy »

Пока руководство в отьезде призываю всех заинтересованых высказаться о сделаной заявке.
yuriy
Advanced Member

Повідомлення yuriy »

Стоит срочно изучить в оригинале условия участия (на сайте организаторов)
Цитата
Усі дні, які гравець планує прожити по за рамками турніру

- может означать до и после всей интелиады, а не между турнирами. Из хорошо знающих английский и как-то заинтересованых я предлагаю и прошу Аркадия Михайловича. Еще лучше и проще задать прямой вопрос организаторам. Имеют ли право те же спортсмены участвовать в двух турнирах? Имеют ли они право бесплатно проживать в том же месте в перерыве между турнирами (или на этот период нужна оплата, какая?).
Ответ организаторов очень важен для правильной заявки.
Но в любом случае считаю,что предварительная заявка должна быть максимальной (заявить столько, сколько разрешено). Ведь взноса до конца мая ,кажется не потребуют (боюсь,что этот вопрос так и не выяснен
- а сроки уплаты нужно знать обязательно - к этому времени мы должны определить окончательную заявку). Повторю главную идею. Намного проще потом отказаться от участия где-то, чем пытаться добиться включения в турниры, от участия в которых мы сейчас откажемся. "Сохраняй адзи до последней возможности". Лишать Украинских игроков потенциальной возможности участия в любом из турниров? Странная позиция Владимира.
К маю многое прояснится. А сейчас стоит сохранять возможности для самых разных вариантов. Например: деньги найдутся для 3-4 (или 3-4 захотят поехать за свой счет). Команды не выходит, в "открытом" разрешено участие только 2. От участия в "индивидуальном" мы сами отказались.Что делать остальным? Утешаться мыслью Владимира? :
Цитата
Наблизитись до вісімки найсильніших тут нікому з наших гравців не «світить», хіба що у вісімку найслабших.

. Так что же, может никому и не ехать? Слишком во многих вопросах Владимир берет на себя функции пророка (в том числе о возможностях найти финансирование). Пока это мало кому удавалось.
А какая трогательная забота о государственных деньгах:
Цитата
нам не варто витрачати державні гроші на забезпечення чиїхось туристичних забаганок.

Стоит ли называть "туристичними забаганками" право сильнейшей пары страны (которое еще не разыграно) участвовать в парном турнире интелиады? Да еще недвусмысленно связывать "царское согласие " включения в заявку с
Цитата
питанням «вибивання» фінансування для всього нашого представництва на Інтеліаді.

А насчет настойчивой попытки убедить,что Мария Захарченко слаба и ей не стоит участвовать в инд. (женском) - не убедили. Она уже играет на 2 дан ( в интернете - несколько хуже - другая игра, хотя на КГС у нее 4д). И где, как не в таком турнире, набираться опыта? Или тут что-то личное?
Небайдужий
Advanced Member
Контактна інформація:

Що стосується розміщення в Пекіні, то ось цитата з оригіналу:
3. Accommodation for participants is scheduled to be at a condominium hotel near the games
venue. There are two main types: for two people (1 double room + living room + kitchen) and
for three people (1 double room + 1 single room + living room + kitchen). We regret that
players have to share rooms and hope that you will understand. Regardless of a player’s
results, he or she can stay in the condominium for the duration of his or her event.
4. Spectators or participants who prefer to stay in a hotel (for which they must pay themselves)
can stay in four- or five-star hotels near the venue. The cost is as follows*
4-star hotel: $100 per night
5-star hotel: $140 per night (rates as of December 2007).

Останнє речення з пункту 3 я трактував так, що гуртожиток надається на період турніру (не залежно від того попав він у фінал турніру чи ні – до кінця того турніру) (event – подія, змагання (турнір)), на який гравець зареєстрований. Якби там було сказано на період подій (у множині), на які гравець зареєстрований (любителі ж можуть приймати участь у двох турнірах), то можна було б передбачити, що забезпечення житлом гарантоване на період від початку першого турніру до кінця другого турніру, на які гравець зареєстрований. Я знаю, що, наприклад, на олімпіаді в Греції, спортсмени прибували в другій половині дня, який передував змаганню, в якому спортсмен мав прийняти участь і вибували одразу ж після свого змагання. Схоже, це стало загальноприйнятою практикою. Світ не хоче тратити жодної зайвої копійки. Так що, скоріше всього видаватимуть перепустки до гуртожитку, на яких буде зазначено на який турнір прибув спортсмен і дати проведення цього турніру. А по за рамками турніру ви в гуртожиток не попадете. Дні між турнірами прийдеться коротати у готелях.

Оптимальні рішення найчастіше приймаються колегіально. Тоді враховуються точки зору різних людей і шукається компроміс, який міг би стати оптимальним рішенням. На жаль, при формуванні заявки на участь у Інтеліаді із-за пасивної позиції нашого керівництва і спортивного активу фактично була врахована тільки моя точка зору. Заявку потрібно було негайно відправляти і вибору не було. Я звичайна людина і можу помилятись та бути під впливом якихось своїх ілюзій. Можливо хоча б зараз люди почнуть проявляти активність і можна буде прийняти більш оптимальне і об’єктивне рішення.

Відправка представників українського Го на Інтеліаду – це насправді державна справа, і підхід до вирішення цих питань має бути державницьким, а не особистісним.

Марія Захарченко особисто мені, як кажуть, «в тарілку з борщем не наплювала», тому, відповідно, я не маю проти неї жодних антипатій. Більше того, я їй симпатизую. Нарешті знайшлась у нас дівчина, яка по-бойовому налаштована на максимальні досягнення в Го. Як діюча на сьогоднішній день чемпіонка України (сподіваюсь, що вона утримає цей титул за собою і в цьому році), вона, звичайно ж має право на участь у жіночому індивідуальному турнірі. У своєму попередньому повідомленні я висловив свої сумніви тільки з точки зору іміджу українського Го, так як на фоні професіоналок з Азії та сильних спортсменок з Європи та Америки (подивіться відповідні турнірні таблиці), Марія поки що не зможе виглядати достатньо презентабельно. Але, якщо слідувати головному олімпійському принципу («головне не перемога, а участь»), то про амбіції і гонор варто забути і думати тільки про можливість набратись досвіду у боротьбі з сильними супротивниками.

Таким чином, уже назріла одна поправка до поданої заявки.
Хотілось би ознайомитись з позиціями інших наших найсильніших гравців з приводу внесення поправок до поданої заявки.

Так як наші спортсмени на Інтеліаді будуть представляти на спортивній арені державу Україну, а не кожен себе особисто, то й підхід до критеріїв по вибору претендентів тут може бути тільки за їх спортивними досягненнями, а не за накопиченими японськими чи європейськими очками. Найвищим офіційним турніром у нас є Чемпіонат України. Він, як відомо, проходить в три етапи (2 ліга, 1 ліга, вища ліга). Місця у фіналі визначаються не за рейтингом, а за зайнятими в чемпіонаті місцями. Тому, на мою думку, основними претендентами можуть бути, в першу чергу, учасники Вищої ліги Чемпіонату України за пріоритетом зайнятих ними місць, чемпіони України серед жінок та серед пар. Оскільки Чемпіонат України 2008 року завершиться після Інтеліади, то за основу варто взяти результати Чемпіонату України 2007. В парному та жіночому Го можна буде визначитись за результатами відповідних чемпіонатів 2008 року.

Шановні учасники Вищої ліги Чемпіонату України 2007, прошу вас написати ваші пропозиції що до участі у Інтеліаді. Якщо хтось з якихось причин не може приймати участь у цій події, то прошу повідомити про це.
Омар Хайям
liver
Advanced Member
Розряд: 1d

Повідомлення liver »

Так як наші спортсмени на Інтеліаді будуть представляти на спортивній арені державу Україну, а не кожен себе особисто, то й підхід до критеріїв по вибору претендентів тут може бути тільки за їх спортивними досягненнями, а не за накопиченими японськими чи європейськими очками. Найвищим офіційним турніром у нас є Чемпіонат України.

Так можна казати про будь-який міжнародний турнір за межами України. То може взагалі треба ліквідувати систему європейських та японських очок?

Не час зараз будувати нову систему відбору на міжнародні змагання, треба скористатись тим, що є.

Але вважаю, що на пропозицію Небайдужого слід звернути увагу.
Відповісти