Публікації з нагоди ювілею Палацу дітей та молоді

Питання розвитку Го у Рівному

Модератор: Небайдужий

Відповісти
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

В лютому 2010 року Рівненський міський Палац дітей та молоді святкуватиме свій ювілей - 70 років.
З нагоди цього свята проводиться багато заходів, в числі яких і публікації в газетах про школи ПДМ, їх викладачів та учнів.
Опубліковано уже дві статті з цього приводу, які присвячені керівнику Школи інтелектуальних ігор (В.В. Шевчуку) та одному з учнів (Юрі Михалюку).
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
alider
Advanced Member
Повідомлень: 365
З нами з: 28 липня 2009, 08:18

Повідомлення alider »

Підсумки святкування 70-річчя Палацу дітей та молоді.
http://rivne1.tv/Info/?id=5032
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Повідомлення Небайдужий »

Святкування пройшло дуже цікаво, насичене багатьма подіями, концертами, майстер-класами. Школа інтелектуальних ігор провела майстер-клас з трьома групами дітей. На наші майстер-класи прийшли гості з Москви, Києва, Мінська та інших міст. Ореста Мовчан провела з дітками з дитячого садочка заняття по вивченню основних положень правил Го. Діти показували, наприклад, як вони захоплюють камінчики в полон (грали в "котики-мишки", стараючись захопити більше полонених). Оксана Шевчук провела заняття по визначенню статусу груп. Діти 1-го класу показували як вони вміють розв'язувати задачі на виживання груп. Я провів заняття на тему принципів атаки слабких каменів противника і отримання на атаці потужного впливу або території. Старші учні прослухали теоретичний матеріал та спробували самостійно розв'язати задачі на цю тему і пояснювали чому саме так краще організовувати атаку в тому чи іншому випадку. Заняття зі старшою групою були проведені з застосуванням комп'ютера та мультимедійного проектора, щоб продемонструвати гостям, як у нас проводяться заняття в Інтернеті при різних карантинах, виборах та інших чинниках, при яких неможливо провести занняття в нашому Ресурсному центрі.
На святкування ювілею приїхали гості з багатьох країн і з багатьох міст України.
Крім концертів, балів та дискотек, проводились різні конференції, обмін досвідом та інше.
Діти зі Школи інтелектуальних ігор здійснили візит до дітей з центру особливої дитини (з вадами фізичного розвитку), де провели показові ігри в баштові шашки та повчили своїх ровесників правилам Го. В цей же час в нашому ресурсному центрі пройшов турнір з Отелло, в якому приймали участь батьки з меншими дітьми, в яких в залік приймався результат саме сімейної пари (мама (тато) + син (дочка)).
Гості Палацу з задоволенням повчились в нашому ресурсному центрі грати в різні ігри.
В кінці святкувань було проведено традиційний "Золотий апельсин" - підсумок 2009 року, на якому відзначено кращих учнів та педагогів Палацу, а також кращих людей міста, які найбільше сприяли діяльності Палацу, висвітлювали досягнення учнів в засобах масової інформації та які активно співпрацювали з палацівськими школами. Це грандіозне шоу, з цікавими концертними номерами, золотим дощем та феєрверками. Нагородили "золотими апельсинами" і наших учнів: Артема Качановського, Юру Михалюка та Сашу Єрошкіна за досягнення в українських та міжнародних змаганнях з Го. Нагороду отримав також Віктор Володимирович Шевчук.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Відповісти