Конференція УФГо 2018 р.

Якщо Ви не знаєте, в який розділ писати, пишіть сюди!
Аватар користувача
unnamed
Advanced Member
Повідомлень: 563
З нами з: 09 жовтня 2011, 22:47
Розряд: 14k

Re: 1-й Український Го Конгрес 07.05-11.05. 2018

Повідомлення unnamed »

Меня тоже мучает этот вопрос. Не хочется пересказывать слухи.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: 1-й Український Го Конгрес 07.05-11.05. 2018

Повідомлення Наталья »

Сумно, що навіть така значна подія, створена сукупними зусиллями всієї Федерації, кожного її спортсмена, кожної родини, кожної дитини (серед учасників Першого Конгресу їх було не менше половини) не є відкрито обговорюваною, і запитань з наріканнями виникло після події більше, ніж подяк.
Можна як завгодно відноситись до моїх текстів, але ось моя думка. Заздалегідь вибачаюсь за те, що буде багато букв...
...
Як родина, яка прийняла участь у цих змаганнях, ми втрьох витратили лише на цю поїздку приблизно 7,5 тисяч гривень, включно з повними турнірними внесками, з оплатою участі в основному турнірі. Тому ми розраховували і отримали: проїзд, проживання, триразове харчування, турніри основний та бічні, навчання від Про, екскурсію і футбол, а також вечірні спілкування з однодумцями та гостями, серед яких було троє представників інших держав.
І за всі ці можливості ми вдячні організаторам турніру, а саме: нашому найсильнішому спортсмену Артему, нашому тренеру Віці, нашому ще одному тренеру Дмитрові Миколайовичу, судді Аркадію Михайловичу, Павлові Світличному за сайт, всім сильним спортсменам, які також, як і ми, змогли виділити кошти і час і підтримати знакову для України спортивну подію. Всім дотичним до події спортсменам взагалі, всім родинам, всім друзям і просто співчуваючим за підтримку.
Ми бачили турнірні таблиці щодня і сподіваємось невдовзі побачити зведену в Єврогодатабейз, так, як завжди це відбувається в усіх Федераціях - членах ЄФГ, які сплачують щорічні внески до Євро Го. І накопичують ці внески з членських внесків учасників турнірів або з добровільних щорічних пожертв.
Всі знають про це, і було здивуванням чути під час конференції, що членами Федерації, вважають себе також неактивні спортсмени та функціонери, які багато років не відвідують змагань, а також не підтримують центральну структуру, з тих чи інших причин.
І справа не у тому, що ось ми такі хороші, а хтось такий поганий. Всі хороші, всі добре попрацювали багато років.
Однак, на мою думку, інформаційний баланс відсутній, занадто багато негативу, незалежно від того, чи висловлюється він прямо у вічі, чи на форумі, чи у соцмережах, чи у приватних розмовах. Спроби балансу негативу наштовхуються на реакцію "не кажіть нам, як все добре, ми вже жили при комунізмі".
...
Кожне зусилля заслуговує на подяку, кожен вклад. Сукупність зусиль та просування вперед приваблює меценатів і спонсорів, нових ентузіастів , нові регіони. Розвиває Го.
...
Не хочу сказати, що в інших сферах життя спостерігаю інакше. "Зради" надзвичайно багато. Думаю, це генетична пам'ять дається взнаки. У скруті шукати "ворогів" і знищувати їх: писати анонімки або запити, поширювати чутки і т.ін.
Але кожен має бути свідомий, що таким чином перекриває подальший шлях до розвитку Федерації, всім тим дітям і дорослим, які навчались і прийняли участь у всіх турнірах в Україні (це видно з Єврогодатабейз, там 439 турнірів лише з 1996 року, а до цього скільки було?).
У кожного може бути для цього своя причина - образа, відсутність подяки, визнання з боку спільноти, особисті причини, непорозуміння і таке інше.
Однак, зараз факти є такими.
2016 - команда перемогла в Європі.
2017 - проведено Жіночий Чемпіонат Європи.
2018 - проведено Дитячий/Юнацький Чемпіонат Європи.
2018 - проведено Перший Український Го Конгрес.
...
Цього літа я прийматиму участь у ЄвроГоКонгресі як волонтер впродовж двох тижнів, і намагатимусь щодня вести репортаж зсередини, писати про все, що буду робити. Для всіх, хто бажає провести ЄвроГоКонгрес в Україні і хто готовий долучитися до його підготовки, через відкриту взаємодію, для розвитку виду спорту та інтелекту в Україні.
...
Це робитиму, мріючи про велику подію, про незалежну інтеграцію України як країни інтелекту, до світової Го-спільноти. Рівноправну. Про створення школи Про в Україні (для чого наша родина також готова надати приміщення) для дітей та дорослих. Про подальші успіхи українських спортсменів. Про відкриту інтелектуальну взаємодію всередині суспільства, без образ і принижень, зі збалансованою конструктивною критикою. Вважаю, що всім нам це піде на користь, і допоможе розвинути Го у світі, відкрити світ для всіх українських громадян, як дорослих, так і дітей, особливо для дітей.
...
Ще раз прошу вибачення за великий текст, і ще раз дякую всім дотичним до Конгресу. Сергій (фотограф КПДЮ) створив професійний фотоальбом і відеоролик, з уважністю і добротою віднісся до події, до роботи, до всіх. Йому та всім, всім, включно з усіма тернопільчанами, хто трудився для нас, величезна подяка. Нехай процвітає Тернопільщина, і нехай наступного року Панорама, готель в Кременці, збере як мінімум 200 учасників Другого Всеукраїнського Го Конгресу 💞🙏🇺🇦⚫⚪🇺🇦
Нехай все буде Го!!))
Аватар користувача
unnamed
Advanced Member
Повідомлень: 563
З нами з: 09 жовтня 2011, 22:47
Розряд: 14k

Re: 1-й Український Го Конгрес 07.05-11.05. 2018

Повідомлення unnamed »

Наталья писав: 16 травня 2018, 11:03 мріючи про велику подію, про незалежну інтеграцію України як країни інтелекту, до світової Го-спільноти. Рівноправну. Про створення школи Про в Україні (для чого наша родина також готова надати приміщення) для дітей та дорослих. Про подальші успіхи українських спортсменів. Про відкриту інтелектуальну взаємодію всередині суспільства, без образ і принижень, зі збалансованою конструктивною критикою. Вважаю, що всім нам це піде на користь, і допоможе розвинути Го у світі, відкрити світ для всіх українських громадян, як дорослих, так і дітей, особливо для дітей.
Это все конечно звучит красиво, но это не совсем то, чего ждут люди, которые по разным причинам не смогли поехать на конгресс.
Было проведено официальное мероприятие, на котором решалась судьба федерации на следующие 4 года.
Нужен официальный протокол с принятыми решениями.
Какой может быть информационный баланс, когда информации нет?
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: 1-й Український Го Конгрес 07.05-11.05. 2018

Повідомлення Наталья »

Может быть, присутствовавшие на Конференции делегаты и участники открыто поделятся в соответствующей теме и сбалансируют?
Эта тема - для собственно турнира. И, возможно, не менее важна, чем Конференция.
Есть участники соревнований, взрослые и семьи с детьми - спортсменами, будущими членами Федерации. Те, кто не смог посетить соревнование, не конференцию. Для них ведь тоже можно что-то написать?
Аватар користувача
December
Advanced Member
Повідомлень: 2165
З нами з: 11 квітня 2008, 14:31
Розряд: 5k
Звідки: Київ

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення December »

Коротка інформація про конференцію від мене, як присутньої особи.

Конференція мала бути плановою. Проблеми з присутністю очікувались через жахливий таймінг та важкодоступність місця. Ми відчули ці проблеми на практиці. Результат - кворум ледь зібрався.
Ліверинов Валерій мав свої 15 хвилин для виступу.
Яценко Дмитро зробив "звіт" у довільній формі.
Звіти інших членів Президії не були повноцінно заслухані (когось не було, а комусь просто не дали слово).
Відповідно, як окремі звіти, так і діяльність роботи Президії попереднього скликання, не були визнані ані задовільними, ані незадовільними, ані ще якісь висновки чи рішення не були прийняті з цього приводу.

За відсутності конкуренції, президентом УФГо на наступне скликання був обраний Яценко Дмитро Олександрович. Він запропонував Президію у складі: Богацький Д.А., Качановський А.В., Светлічний П.Л., Симоненко В.В., Яценко Д.О. (голова). Склад був затверджений голосуванням.

Головою контрольно-ревізійної комісії обрано Кротович Ю.П.

Голови тренерської ради, суддівської та рейтингової комісій не були обрані.

Особою, що буде вести весь документообіг УФГО, Дмитро Олександрович назвав Чижевську Надію Василівну - куратора виду спорту го з Мінмолодьспорту. Всі були дуже здивовані, а найбільше Надія Василівна. Вона зараз як раз має повернутись до Києва, тож, чекаємо на подальший розвиток подій. :)

Ще були прийняті наступні рішення:
- внести до статуту УФГо пункт (або пункти), якого (яких) зараз не вистачає, щоб знову повернути статус неприбуткової організації;
- надалі збирати конференції щороку під час наступних Українських Го Конгресів;
- викласти статут, щоб усі члени УФГО могли запропонувати та обговорити зміни до нього, які вважають необхідними, за час до наступної конференції.

Не були жодним чином розглянуті питання про зміну системи членських внесків, тож, продовжує діяти прийнята та опублікована раніше система.
take
Advanced Member
Повідомлень: 84
З нами з: 23 липня 2017, 23:23
Розряд: 3d
Контактна інформація:

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення take »

- викласти статут, щоб усі члени УФГО могли запропонувати та обговорити зміни до нього, які вважають необхідними, за час до наступної конференції. А де можна прочитати дiючий статут(на даний момент) ? якщо це можливо?
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення Наталья »

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/3808-12
Дуже б рекомендувала кожному дотичному до УФГО насамперед уважно почитати Закон України "Про фізкультуру і спорт".
УФГО - це не просто громадська організація з статутом, уповноваженими особами та певною визначеною діяльністю.
Це передусім спортивна організація, яка проводить змагання, та розвиває масовий спорт, сприяє популяризації здорового способу життя.
Саме в таку організацію батьки приводять маленьких дітей, а дорослі - друзів. До ввічливих, доброзичливих тренерів, які працюють за графіком; у чисті, укомплектовані приміщення; у сподіванні на певні спортивні, інтелектуальні результати.
Певна частина спортсменів також приймає участь у офіційних спортивних змаганнях, і тим підтримує діяльність Федерації
Кожне змагання - подія для дитини і родини. Що краще воно організоване, то більше дітей та батьків прийдуть в спорт.
У останньому змаганні приймали участь приблизно тридцять дітей. Це родини, які довіряють УФГО, які мають намір розвиватись з Го. Чекають на сильних тренерів. Рекомендують УФГО друзям та знайомим.
Спортивна організація має рости. Вона вже росте, це видно з рівня змагань, бачимо також повернення до змагань сильних учасників, що надзвичайно тішить.
Зростання Федерації означатиме більші можливості, для кожного спортсмена. І дозволить популяризувати спорт та інтелект в країні на дуже високому рівні.
...
Якщо ж постійні розмови навколо статуту мають під собою інші мотиви, то потрібно дати собі відповідь - для чого це? Якщо для особистих абміцій ціною розвитку інтелекту дітей в країні, тоді це протирічить і духу, і змісту Закону.
Аватар користувача
December
Advanced Member
Повідомлень: 2165
З нами з: 11 квітня 2008, 14:31
Розряд: 5k
Звідки: Київ

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення December »

О, так, Наталя, певно саме тому, що основна мета УФГо - проведення спортивних заходів, Президент не запропонував, а Конференція, відповідно, не затвердила, жодної зі спортивних посад (хоча б голів): суддівської колегії, тренерської ради, рейтингової/кваліфікаційної комісії. Адже саме ці особи мають надавати рекомендації, підписувати документи для відряджень спортсменів, присвоювати розряди (крім тих, які присвоюють спорткомітети). І саме на цих осіб покладається організація тренерських та суддівських семінарів, просвітницька робота. Розробка та/або доповнення документів типу "Правил проведення змагань з го", "Рейтингова система", подання для зміни кваліфікаційних вимог, різноманітні інструкції та присвоєння категорій суддям. :)
take
Advanced Member
Повідомлень: 84
З нами з: 23 липня 2017, 23:23
Розряд: 3d
Контактна інформація:

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення take »

Якщо ж постійні розмови навколо статуту мають під собою інші мотиви, то потрібно дати собі відповідь - для чого це? ну ,наприклад на конференцiї прийняли рiшення ось таке -""- викласти статут, щоб усі члени УФГО могли запропонувати та обговорити зміни до нього, які вважають необхідними, за час до наступної конференції"" я просто хочу ознайомитись ,та почитати(старий ,та новий статут),ну i запропонувати ,обговорити,тощо...(з новим статутом)
take
Advanced Member
Повідомлень: 84
З нами з: 23 липня 2017, 23:23
Розряд: 3d
Контактна інформація:

Re: Конференція УФГо 2018 р.

Повідомлення take »

а якщо серйозно, то можна багато про що говорити, та й статут той нiкому не потрiбний...теж саме фейсбук i таке інше...
Відповісти