Это задача не для 20-х кюа в чем задача? чей ход?
Тут вот даже 5-6 сразу ошибся.
Это задача не для 20-х кюа в чем задача? чей ход?
Сибори, хотя и очень эффективный, но довольно простой прием. Специальных книг на эту тему не знаю.Порекомендуйте, будь-ласка, книгу, в якій детально розглянута техніка сіборі.
А на нижней или верхней стороне не подходит;)?А ще, шукаю літературу, де б детально розглядалась атака слабких груп на боковій стороні та атака з метою блокування груп суперника.
Так, сіборі простий прийом і окремих книжок на цю тему, звичайно ж, немає. Але достатнього матеріалу за цією темою я не знайшов у Кагеями.BAM писав:Сибори, хотя и очень эффективный, но довольно простой прием. Специальных книг на эту тему не знаю.Порекомендуйте, будь-ласка, книгу, в якій детально розглянута техніка сіборі.
Если вы задаете такие вопросы, то могу порекомендовать книгу "Лекции по основам Го" Тосиро Кагеямы, 7 дан.
Не треба іронізувати. Насправді я так написав, щоб підкреслити, що мене цікавить саме будь-яка бокова сторона (ліва, права, нижня, верхня - самі розумієте, що без різниці), а не куток чи центр дошки. У вказаних вами книгах є деякий матеріал, який мене цікавить, але дуже мало і трошки складно для дітей. Тому я і цікавлюсь, чи є в якійсь книзі більш детальний і відносно простий матеріал на цю тему. Мені потрібно це для занять з дітьми.BAM писав:А на нижней или верхней стороне не подходит;)?А ще, шукаю літературу, де б детально розглядалась атака слабких груп на боковій стороні дошки та атака з метою блокування груп суперника.
Исида Акира, 9 дан, Джеймс Дэвис "Атака и защита".
Майкл Рэдмонд "Азбука атаки и защиты" .
Дякую.reyneone писав:Мэттьюс - "На вашей стороне", книга любителя 3 дана, может подойдет.