9th European Youth Team Championship

Відповісти
Аватар користувача
Dmitriy
Президент УФГО
Повідомлень: 1781
З нами з: 05 квітня 2003, 11:23
Розряд: 5d
Звідки: Киев, Украина.

9th European Youth Team Championship

Повідомлення Dmitriy »

Dear all,

we are happy to invite you and the European Youth to take part in the 9th European Youth Team Championship. It will be organized by the EGF and will take place from November to February online on the KGS Go Server or on OGS.

The webpage https://eygtc.eurogofed.org/2022/ has been updated with all the essential details. Probably most important for now is the registering deadline: You should register your team no later than October 15th 2022. I'd be happy if you could confirm to me as early as possible that you will participate, you don't have to send me all participants at once. Registering the full team should happen latest on October 18th. You can still add team members later during the ongoing tournament but not more than 3!

The rules are designed so that also smaller EGF countries can participate! If you think there are too few young players in your country then this is not a problem: simply join forces with other countries and form a multi-country team!

If the number is odd, last year's second placed team, France, can start with two teams. The second team (or team B) must be composed only of U12 players.

The russian team has to be sadly uninvited due to the ongoing war in Ukraine. Decision of the EGF, find details here.

Looking forward to another exciting season

Kind regards,
Lorenz Trippel, former EGF Secretary, EGD rating manager, EYGTC organizer
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

Вітання усім! Попри непрості (м'яко кажучи) умови, наша команда братиме участь в 9th European Youth Team Championship, що (як і всі попередні роки до того) відбуватиметься онлайн.

Трохи нагадаю, як проходить цей турнір:
  • протягом листопада-лютого зазвийчай кожна команда (команди переважно складаються з гравців однієї країни, але бувають і збірні команди, утворені з представників кількох різних країн) грає в чотирьох раундах;
  • в кожному раунді бере участь 5 гравців від команди: 1 гравець на дошці в категорії U20 і по 2 гравці в категоріях U16 і U12;
  • відбір гравців для кожної конкретної гри відбувається з урахуванням рівня майстерності гравців у команді суперника; ми намагаємося максимально залучати до ігр всіх членів команди, але бувають поодинокі випадки, коли гравцеві чи гравчині так і не випадає нагода зіграти (це так - аби всі були готові :rolleyes: );
  • для визначення переможців організатори рахують клькість командних перемог, кількість перемог на дошках, ще якісь коефіцієнти (кому цікаво - детальну інформацію можна знайти на сайті (https://eygtc.eurogofed.org/2022/)
На сьогоднішній день ми сформували список з гравців, які посідали найвищі позиції протягом 2022 року за результатами українських та міжнародних турнірів у своїх вікових категоріях (і які погодилися грати). Але список не є остаточним!
Тож я чекатиму заявок на участь від усіх охочих до 15 жовтня включно (після чого надішлю список української команди органзаторам). Написати про бажання стати членом команди можна тут або мені (Світлані Кальмуцькій) в особисті повідомлення (думаю, майже всі мають якісь мої контакти, тут їх не викладатиму).

Отже, команда України для участі в Юнацькому Командному онлайн-чемпіонаті Європи 2022-2023
upd до складу додано також двох нових учасників, що подали заявки до 15 жовтня включно

Вікова категорія U20 (народжені в 2003 чи пізніше) - місце поки лишається вакантним

Вікова категорія U16 (народжені в 2007 чи пізніше)
  • Всеволод Овсієнко 4d
  • Анна Мельник 2d
  • Олеся Малко 2d
  • Марія Чернова 1кю
  • Данило Петрашевський 3кю
  • Роман Кушнерік 3кю
  • Іван Красівський 5кю

Вікова категорія U12 (народжені в 2011 чи пізніше)
  • Август Савицький 5кю
  • Данило Петрик 5кю
  • Тимофій Овсієнко 6кю
  • Віра Чернова 8кю
п.с. вкрай приємним цьогорічним бонусом (про причини його появи, звісно, краще не згадувати :( ) є відсторонення росіянської команди від участі в цих (а також інших європейських) змаганнях.

Тож, чекатиму на повідомлення від охочих, але одразу зауважу, що кількіст місць в команді обмежено 15 гравцями. Оскільки за правилами кожна команда може додати до 3 гравців до свого складу після початку турніру, то орієнтовно ці місця будуть вакантними до Юнацьких Чемпіонатів України, після яких тим гравцям. хто покаже себе найкраще, але ще не буде в списку команди, буде запропонована така можливість. Тобто на даний момент йдеться про 3 вільних місця. Не зволікайте ;)
Востаннє редагувалось 16 жовтня 2022, 17:23 користувачем Svitlachok, всього редагувалось 2 разів.
Petrashevskyi
Новичок
Повідомлень: 4
З нами з: 14 жовтня 2022, 09:59
Розряд: 3k

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Petrashevskyi »

Добрий день, Петрашевський Данил, рейтинг 3 кю, хотів би зіграти у командному чемпіонаті Європи
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

Отже, звітую:

Стати частиною української юнацької онлайн-команди виявили бажання ще двоє юнаків: Петрашевський Данило 3 кю і Красівський Іван 5 кю (обидва потрапляют в категорію U16).

Лишається ще 4 місця. За умовами турніру кожна команда може додати до 3-х гравців протягом чемпіонату. Тож, якщо будуть охочі, склад команди буде додатково переглянуто піся проведення Юнацьких Чемпіонатів України в листопад.
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

Вітання усім!
Юнацький командний онлайн-чемпіонат Європи стартував успішно!

В першому турі українська команда зустрілася з командою з Туреччини. Так склалося, що дата туру збіглася з датою проведення Юнацького Чемпіонату Украхїни до 12 років (12 листопада), тож гравці з 4 та 5 дошок змушені було просити пренести їхні їгри на інші дні.
Оскільки ми подумали, що турецькі спортсмени цілком можуть мати занижені рейтинги (через те, що більшість з них нечасто бере участь в європейськоих турнірах),
було прийнято рішення обрати для участі в першому турі достатньо сильний склад нашої команди, отже, він був наступним:

1 дошка: Анна Мельник
2 дошка: Олеся Малко
3 дошка: Марія Чернова
4 дошка: Август Савицький
5 дошка: Петрик Данило

За результатами п'яти ігр українська команда здобула 3 перемоги на дошках (а саме на другій, третій та п'ятій - чудовий результат!), а відтак і перемогу в першому турі! Ура-ура!

І на сьогоднійшній день маємо жеребкування на другий тур (хоча сама гра запланована аж 10 грудня). Цього разу нашим суперником буде одна з найсильніших команд, що здобула цілих 5 перемог у першому турі, - це команда Румунії. Тож готуємось до серйозних і цікавих ігр та нових перемог (склад команди буде оголошено незабаром, але він буде максимально сильним з огляду на серйозного суперника)!
Аватар користувача
MammaGoChe
Advanced Member
Повідомлень: 149
З нами з: 05 січня 2018, 20:37

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення MammaGoChe »

В результаті так і сталося, деякі гравці з Туреччини 🇹🇷 грали відчутно сильніше, ніж їх офіційний рейтинг.
Думаю, для перемоги всієї команди ключовою була перемога Данила Петрика над суперником з більшим рейтингом.

У грі з румунами 🇷🇴 також покладаємо надію на наших гравців U12, бо у румунів група U12 - це найслабша ланка, а групи U16 та U20 досить сильні.
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

О так, дуже вдячна вам, Анно, що нагадали про подвиг Дані! Його суперник був трохи сильнішим за офіційним рейтингом, але це не завадило Данилові отримати одну з трьох перемог, які принесли команді загальну перемогу.

Стосовно гри з румунською командою: я би сказала, що маю надію абсолютно на всі категорії у цьому раунді ;) , бо наші U16 i U20 не менш сильні ) тож віримо в гарний результат (але добряче постаратися доведеться - це вже точно)!
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

Вітання усім! Я принесла в цей чат гарну новину - українська команда посіла 3 місце в цьогорічному EYGTC! Ура-ура-ура! :D

Вітаємо спортсменів, тренерів, вболівальників! Шкодуємо, що не всі члени команди брали участь в іграх: на жаль, жеребкування було таким, що майже в усіх раундах нам випадали дуже сильні суперники і ми мусили ставити свій найсильніший склад, бо не хотіли ризикувати.

В чемпіонаті брало участь 16 команд, дві з них були командами Франції (оскільки необхідно було зробити парну кількість учасників, то команда-переможиця минулого року - а саме Франція отримала це право через дискваліфікцію команди країни агресорки - мала право виставити дві команди). І ще дві команди складалися з учасників з різних країн, тому загальна кількість країн-учасниць зросла до 19! Перше місце посіла команда Франції, основний склад якої не мав жодної командної поразки протягом цього чемпіонату! Другою стала команда Об'єднаного Королівства. Команда України посіла третє місце. Церемонія нагородження відбудеться або під час ЮЧЄ в Анкарі, або під час ґо-конгресу в Лейпцігу.

Тепер трохи ретроспективи (на жаль, я не звітувала про другу і третю ігри тут - дуже перепрошую). Тож в другому раунді українська команда здобула перемогу над командою Румунії з рахунком 3:2. При чому перемоги ми отримали на 3, 4 та 5 дошках (Олеся Малко, Савицький Август, Данило Петрик відповідно).

Далі були свята, а після них третій раунд - гра з командою Франції, якій ми поступилися із рахунком 4:1 (переможною була гра Олесі Малко з 3-ї дошки). Команда Франції справді була найсильнішою в цьогорічному чемпіонаті - тож перемогу вони здобули цілком очікувано. Але ми теж мали непогані шанси. Однак, на жаль, перемогти команду чемпіонів цього разу нам не вдалося.

Остання гра відбувалася на цих вихідних. Тепер нам дістався менш сильний суперник - команда з Угорщини. Україна перемогла з рахунком 4:1 (Анна Мельник, Олеся Малко, Марія Чернова, Тимофій Овсієнко). І ця перемога дозволила нам посунутися на 3 призове місце! Зауважу, що команда Об'єднаного Королівства, що стала другою, випередила нас лише на 1 Board point, тобто для визначення місця важила вже не командна перемога, а перемога на конкретній дошці! Будемо сподіватся, що це усвідомлення допоможе нашим гравцям ще серйозніше ставитися до своїх партій в майбутньому, оскільки кожна окрема перемога важить дуже багато :P !

Але! Насправді українська команда отримала неймовірний результат в цьому році! І, на жаль, всі ви знаєте, чому цей результат такий неймовірний саме зараз :( І я вирішила нагадати про це капітанам решти європейських команд і організаторам турніру у фінальному листі. Я розказала їм про те, що частина українських дітей грали свої ігри Командного Чемпіонату Європи із-за кордону, зі своїх нових тимчасових домівок, а інша частина натомість грала, перебуваючи на території України, вишукуючи час, коли можна потрапити в графік без відключень електрики й інтернету, граючи в перервах між сиренами й обстрілами... Я написала, що ці малі українці справжні герої, бо я так вважаю і хочу, аби весь світ про це пам'ятав.

І на даний момент я отримала відповідь від капітана французької команди (а також батька двох гравців Сорена та Саяна) - Джуліана Тузо (Julien Тouzot), який привітав нашу команду з чудовим результатом, висловив захоплення нашими дітьми: і тими, що змушені були поїхати і брали участь в чемпіонаті не з терторії України, і тими, що лишилися вдома. А також він висловив надію на якнайшвидше завершення війни і повернення до нормальних умов життя!

Тож, ще раз вітаю! Дякую юним, але таким сильним учасникам (а також їхнім батькам, участь яких в організації ігр завжди минає непоміченою, але в більшості випадків саме батьки беруть на себе відповідальність за графік дітей і дотримання цього графіка). Дякую тренерам за талановитих вихованців, а Вікторії Валеріївні окрема подяка за плідну співпарцю. Безліч перемог українській команді у майбутньому і однієї головної перемоги нашій незламній країні якнайшвидше!
Востаннє редагувалось 14 лютого 2023, 20:55 користувачем Svitlachok, всього редагувалось 2 разів.
Аватар користувача
Svitlachok
Advanced Member
Повідомлень: 251
З нами з: 10 серпня 2017, 16:47

Re: 9th European Youth Team Championship

Повідомлення Svitlachok »

Скрин фінальної таблиці
Вкладення
image.png
Відповісти