Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Якщо Ви не знаєте, в який розділ писати, пишіть сюди!
patpanda
Пользователь
Повідомлень: 20
З нами з: 12 серпня 2015, 09:51
Розряд: 7k

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення patpanda »

Наталья писав: 04 січня 2019, 17:23 Цікава полеміка.
...
То давайте тоді я порахую видатки нашої родини на змагання, на участь у турнірах, з яких частина взагалі пішла у звітність КФГО і не додавалась у рейтинг, але ми витрачали і кошти, і час на змагання. За десять років. Вийде, напевно, немаленька сума.
Як вона накопичилась? Без статистик і цифр можна побачити, просто на цьому ж форумі. Відсутність школи дитячої у 2009-2014 рр. у Києві. Та відсутність можливостей для росту в 2016 для старших кю в Україні. Чому тоді всі мовчали, або відписки писали? Все ж є тут, перечитайте просто.
...
Напевно, кожна родина і кожен спортсмен з цим стикався у свій час. Хтось кидав Го, хтось тепер пише про "лише моральне задоволення", хтось - взагалі про голосування якісь...
...
На початок 2019 року ми маємо зовсім іншу картину в українському Го. І вона така, як є, не завдяки комусь, а складена із зусиль багатьох людей. З різних зусиль.
...
Спорт розвивається і потребує підтримки. Від дорослих і самостійних людей. Діти завжди мали пільгові умови, йдеться про дорослих. Про тих, хто прагне працювати в команді, відкрито, і розвивати вид спорту.
...
Якщо ж людина не спроможна платити озвучену суму, то може (як я зрозуміла, просто тут, у цій гілці, на форумі) запропонувати альтернативну допомогу УФГО, і дотримати слова. Наприклад, транспортні послуги. Або друк і видання, розповсюдження навчальних матеріалів, оголошень та ін. Багато способів є. Якщо є дійсно бажання працювати разом.
...
Вибачте, бажання є , але щоб працювати разом треба мати чітку структуру і розуміти куди йдуть зусилля та гроші.
Бачити які люди ухвалюють те чи інше рішення та мати хоч найменшу документацію.

Те що Ви пишете є правильними але на жаль абстракними речами які не дають відопвіді на мої питання вище.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення Наталья »

Я б не стала називати свій час та кошти, зусилля свої власні та досягнення дітей абстракцією)))
...
Це досить реальні поняття, правда.
...
Статистика ЄвроГоДатабейз показує ріст в нашому виді спорту в Україні по всіх параметрах. Це також зовсім не абстракція, все це серйозно, і це результат, може, й не дуже видимої, але щоденної величезної спільної роботи.
http://europeangodatabase.eu/EGD/Stats_ ... ry_code=UA
...
Щодо ж обговорень, то все відкрито. Це форум. Тут є відкрита пропозиція.
Так само, як це було перед Першим Го Конгресом, або перед ЮЧЄ. Для тих, хто має серйозні наміри і готовий до відкритої взаємодії.
...
Мотивація. Це ріст. Інтелектуальний.
Для тренерів - це результати учнів їх шкіл на рейтингових змаганнях.
Для спортсменів - власні результати. Це буде видно в ЄвроГоДатабейз.
Не бачу абстракції.
...
Якщо йдеться про те, що є недовіра до УФГО з приводу того, хто і як саме буде розпоряджатись коштами, то можна не платити, а замість того допомогти адресно: школі, тренеру (як це КФГО робила для Харкова, якщо не помиляюсь), здібному спортсмену. Або просто влаштувати змагання окреме, спонсорське, з нуля, і все особисто контролювати.
...
Я на Фейсбук вже понад 4 роки постійно (майже щотижня) розміщую об'яви та новини про різні школи і змагання, у групах Гра Го в Україні та Дитяче Го в Україні. Вже діючі. Які існують за кордоном. Де взагалі немає державного фінансування.
Ось, у лютому делегація українських дітей збирається до Румунії на турнір, знову ж таки, за власні кошти (ніхто їм нічого не дарує, ні киянам, ні мешканцям інших міст України), для обміну досвідом, для запрошення в Україну іноземних спортсменів. Так це і відбувається. Інвестують час і кошти здебільшого родини, одиниці, найсильніші спортсмени, отримують фінансування спонсорське або державне. Приєднуйтесь, подивіться як все відбувається, власними очима. На роботу тренерів, на роботу батьків, спортсменів. Це ж не секрет.
...
ToaDDragoN
Advanced Member
Повідомлень: 35
З нами з: 23 листопада 2012, 21:11
Розряд: 10k
Звідки: Харьков
Контактна інформація:

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення ToaDDragoN »

Согласен с patpanda.
Давайте вспомним еще раньше, когда был Советский Союз, что было тогда.
Это полемика. Не больше.
Я два года работал на благотворительных началах. Исходя из вашей логики, дети, которые учатся сейчас, должны мне платить в три дорого за те два "нищих" года? Если бы я руководствовался такой логикой, то у меня дети разбежались бы все.
Это не серьезный подход к работе.

Хотите, что бы я агитировал регион к уплате членских взносов? Сдавал сам членский взнос?

Нет проблем.

Вот ряд моих предложений:
1) Установить четкую зарплату в регионах:
- судьям на турнире;
- секретарю соревнования;

организаторам соревнования;
2) Четкую зарплату в УФГо:
- секретарю;
- президенту;
- организаторам соревнования;
- человеку, который занимается связью со СМИ и интернет ресурсами;
- представителям федерации в регионах, (Имеется в виду людям, которые занимают ключевые посты в регионе и развивают регион);
3) Четкую сетку финансовых сборов УФГо с соревнования.
4) Сетку финансовых выплат заслуженным тренерам и спортсменам.
5) Сетку цен на спортивное оборудование и литературу для членов федерации и тренерам в регионах;

Вывести это в финансовый Протокол заседания Украинской федерации Го, во главе с президиумом. Всё должно быть чётко и прозрачно.

Ежемесячная отчётность.
Каждому кто сдал членский взнос должен получить финансовый документ, подписанный президентом и секретарём о финансовых затратах федерации за месячный период. С конкретными цифрами и фамилиями, обязательно с фото документов подтверждающие финансовую операцию.

Это поможет и контролировать финансовую деятельность ОБЩЕСТВЕННОЙ организации, чьи члены сдали членские взносы и имеют законное право смотреть за движением общественных средств, без каких либо ограничений к доступу по данному вопросу.
Проконсультировано с юристом.

Если выше сказанное будет гарантировано президиумом в ПИСЬМЕННОЙ ФОРМЕ (протоколом собрания президиума) такой членский взнос я готов сдавать.

П.С. Важно понимать выполнение всего объема работы за три месяца вполне реально, если вы умеете прогнозировать доход и расход. И одну функцию десять людей выполнять не должны, максимум двое, при условии если их деятельность в этом вопросе пересекается.

Где протоколы принятых решений президиума или президента?? Никакой финансовой документации, это вызывает недоверие к работе организации. Надо учиться работать еще и в документальном формате. Где я могу взять образцы документов федерации, что бы вести так же отчетность?
Приходится платить бабки юристу, что бы он разъяснял новые законы и документальную работу федерации. Если все делаешь сам, без помощи УФГо, то зачем нужна УФГо? Это вообще странно как-то выглядит.

Спасибо за внимание.
Кровь горяча, как сама молодость.
ToaDDragoN
Advanced Member
Повідомлень: 35
З нами з: 23 листопада 2012, 21:11
Розряд: 10k
Звідки: Харьков
Контактна інформація:

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення ToaDDragoN »

Наталья, это значит, что если появилось больше игроков и они более постоянны, значит надо драть с них по три шкуры, потому что есть возможность?
Крутая логика. Заработать себе бабла в карман.
Я не понимаю за что и куда платить?
ЧЕМ ОБОСНОВАНАЯ ТАКАЯ ДИКОСТЬ?
Не вижу я причин драть деньги с людей, нет протокола, документа.
И повода ссориться нет.
Не вижу документального обоснования.
300-400 грн отдать не жалко, но 2000 это хамство.
Кровь горяча, как сама молодость.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення Наталья »

Євгене, я особисто з Вами згодна майже з усіх пунктів (є нюанс з приводу регіональних осередків та їх спорткомітетів, однак, поки що не готова на цю тему). Ще додам, що УФГО також повинна отримувати зворотній відкритий зв'язок від регіонів, про змагання і ріст спортсменів, особливо початківців, до 20 кю.
Питання про зарплату піднімала за ці роки не раз і не двічі. Адже і наші тренери вже досвідчені, які вже мають спортсменів з 1-8 місцями на ЧЄ і ЧС, потребують доплат, і їх осередки потребують фінансування, постійно. Що й говорити про тих, хто лише починає, або про тих, хто працює давно, і потребує підтримки, нової крові.
Однак, давайте, щоб не забалакати цю болючу для всіх тему, приблизно тут-таки створимо кошторис: одне змагання, витрати одного спортивного осередку, витрати за регіоном і в цілому по країні. Побачимо загальну цифру і розділимо на 100 (потенційних дорослих членів УФГО, не одного, які згодні вносити внески, зробоять про це відкриті заяви особисто, і дотримають слова), просто щоб побачити, скільки треба.
Для поточної роботи як мінімум потрібні дві особи - бухгалтер і секретар (для кожного осередку і кожних змагань). Які будуть постійно працювати і не змішувати службові обов'язки. Не "керувати", не пліткувати, не звинувачувати нікого. Взаємодіяти.
Просто побачимо суму. Яку разом і створимо. По пунктах.
Можливо, сума буде завелика.
Тоді всі разом будемо її зменшувати. За рахунок того, що хтось буде платити особистим часом, або послугами (товарами).
З приводу внесків УФГО до Спорткомітету, до ЄФГ чи СФГ. Це неможливо зменшити або відмінити. Це підтвердження існування УФГО на міжнародному рівні, підтвердження її розвитку. Навіть якщо Ваші учні ще маленькі, вони виростуть і зможуть повноцінно приймати участь у міжнародних змаганнях, школах тощо.
...
На останню Вашу репліку я відповідати не буду, будь-ласка, збавте тон, не потрібно себе дискредитувати.
...
Витрати на подорож до Харкова у листопаді 2018 року. На ЮЧУ (одне змагання!) для одної дитини склали приблизно 1500 грн. І це я вже не кажу про "сніданок у готелі", від якого ми змогли відмовитись, а от спортсмени з Тернополя - ні. І заплатили додатково 600 гривень з родинної кишені. Просто так. І ніхто не вдавився. Краще мені не пишіть про обдирання, бо тут все неоднозначно. Шануйте себе, і людей навколо, і свої зусилля, і чужі також. І все буде добре.
Востаннє редагувалось 04 січня 2019, 19:15 користувачем Наталья, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
unnamed
Advanced Member
Повідомлень: 563
З нами з: 09 жовтня 2011, 22:47
Розряд: 14k

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення unnamed »

Женя, никто не собирается ни с кого ничего драть.
Этот взнос в 2000 гривень не обязателен для участия в турнирах и получения разрядов.
Он поставлен исключительно для того, чтобы отбить охоту участвовать в решениях и жизни федерации у всех, кроме личных друзей президента.
Точнее говоря, платить его смысла нет, так как покупается право голоса, который элементарно размывается в ноль бесплатным приёмом в федерацию какого угодно количества людей.

Исходя из вышеозначенной предпосылки, а также из того, что официального протокола заседания президиума мы скорее всего так никогда и не увидим, предлагаю считать, что Дмитрий Александрович просто пошутил, и игнорировать эту новую информацию вообще. :)
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення Наталья »

Ну ось все і зрозуміло, дякую, Дмитре і Юліє, за правильні і конструктивні, обгрунтовані роз'яснення))
...
Будь-які обговорення, будь-які посилання, щоразу натикаються на "зраду і змову". Кому це вигідно?))
...
http://europeangodatabase.eu/EGD/Find_Player.php
...
Я, особисто, коли бачу якісь "змови і зради", люблю подивитись статистику.
Ось, наприклад, база. Виділяємо київський клуб, активних спортменів (EGF ranked), дивимось загальну кількість змагань по кожному, виїздні змагання, змагання за кордоном, результати(особисті або учнів). І все стає зрозуміло. Де є робота, ріст. І де є обмови, заздрість. Таке людське почуття...
...
Варто дійсно збирати і публікувати у відкритому доступі результати осередків. Здається, є навіть пропозиція від Дмитра Олександровича тут само, у паралельній гілці. Чомусь на неї немає відповідей з жодного з семи осередків, куди відправлялись корейські підручники, які я особисто сканувала, поки всі були зайняті "зрадами і змовами".
Аватар користувача
unnamed
Advanced Member
Повідомлень: 563
З нами з: 09 жовтня 2011, 22:47
Розряд: 14k

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення unnamed »

Так а никто и не говорит что статистика плохая.
По статистике всё отлично.
Проблема в том, что многих может чисто по-человечески раздражать существование правила допускающее произвольные решения подобного рода.
И они просто плюнут, развернутся, и пойдут в другую сторону заниматься своими делами, хотя могли бы как-то помогать.
Ну что-ж. Надеюсь у федерации всё и правда сейчас так круто получается, что скоро мы увидим очереди желающих заплатить 2000 грн за членство. :)
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення Наталья »

До Президіуму УФГО наразі входять найсильніші спортсмени і тренери з Го.
І статистика зараз по Україні дійсно гарна, незважаючи на зусилля окремих функціонерів, які не полінувались і особисто "провели роботу" по окремих регіонах, де школи Го формувались, щоб вони там не дуже формувались.
...
Все буде добре. Для всіх, зрештою. Як в Го. Програвати так само корисно, як і вигравати.
Аватар користувача
kandidat
Advanced Member
Повідомлень: 1048
З нами з: 07 грудня 2006, 09:23

Re: Список членів УФГо 2019 рік, обговорення

Повідомлення kandidat »

Извините, Наталья, но до Вас и Ваших затрат, Го в Украине не менее успешно развивалось, чем последние 4 года. А детское Го, даже с большими успехами. Что касается большого количества начинающих, т.е. по сути тех, кто знает правила и может выиграть только у такого же игрока 25 кю, то в шахматах таких миллионы, но к спорту это никакого отношения не имеет.
Я понимаю, что Вы большой сторонник Д.Яценко и В.Симоненко, и они действительно много делают и организуют, но это меньшая часть от целого...
Відповісти