Онлайн Ліга Го України

mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Турнір "Онлайн Ліга Го України"

Правила та система участі в лізі

Наша мета:
Спільними зусиллями покращити навики гри в Го учасників Ліги, створити Всеукраїнський рейтинговий Онлайн Турнір та платформу за допомогою якої гравці зможуть грати та тренуватися між собою...
Ми сподіваємося, що ця ліга буде взмозі допомогти учасникам стати кращими гравцями в Го.
Українська онлайн ліга Го є системою, яка спрямована на те, щоб заповнити цінну нішу в аматорському Го. Ми створюємо конкурентоспроможну платформу, доступну для всіх гравців незалежно від рівня гри та фінансових можливостей.

Основні принципи ліги

Викладання та навчання: З підвищенням сили гри в більшості класів , завжди будуть сильніші гравці , які можуть допомогти та навчити слабших гравців, а можливо навіть взяти когось під опіку, щоб підтягнути до свого рівня. Наприкінці кожної гри, наполегливо рекомендується, щоб сильніший гравець виділив час, щоб розглянути гру для слабшого гравця. Можна багато чого довідатися та навчитися, переглянувши гру разом.

Участь та активність: Ми підтримємо все, що пов'язано зі збільшенням кількості гравців у лізі. Ви можете попросити сильніших гравців, щоб подивилися на вашу гру та дали коментарі, ви можете приєднатися до інших ігор та зробити огляд гри, якщо у вас є час, а також бути доброзичливими та допомагати учасникам ліги ставати кращими та сильнішими. Крім того , система нарахування балів сильно винагороджує активність - ви отримуєте бали не тільки за перемогу, а і за поразку, так що ви можете легко домогтися хорошої позиції в класі незалежно від перемог, а і за активність, просто граючи багато ігор. Це зроблено для того, щоб ріст в силі гравців відбувався настільки швидко, як це можливо, а ключовим моментом цього є гра більшої кількості ігор, що ми і намагаємося мотивувати.


Ігрові правила

1) Кімната: Ігри повинні бути зіграні в «Українській» кімнаті на сервері гри Го KGS. Можуть гратися як рейтингові так і вільні ігри.
2) Ви повинні грати принаймні 4 гри кожен місяць. З кожним гравцем можна грати 2 гри (решта не враховується).
3) Активним вважається гравець, який зіграв більше 50% ігор у своєму класі. Якщо ви зіграли менше 4 гри впродовж місяця, ви вибуваєте з ліги. Однак ви можете все ще зареєструватися на наступний місяць, але ви повинні будете почати знову з найнижчого класу.
4) Гравець, який виграв гру робить відповідний запис від свого імені на сторінці реєстрації в лігу на поточний місяць. Запис має містити інформацію, хто з ким грав, коли і хто переміг.
5) Нарахування балів за перемогу залежить від того, це перша чи друга перемога над супротивником. За першу перемогу присуджується 3 бали, за другу 2 бали. 1 бал нараховується за кожну поразку
6) Турнір триває кожного місяця з 1 по 25 число включно. З 26 по 31 число відбуваєтсья опрацювання результатів та перерозподіл в класах.
7) Наполегливо рекомендується після гри зробити розбір партії.


Дизайн Ліги

Рівні

На даний момент Ліга складається з рівнів-класів: Альфа, Бета, Гамма... і так далі.

Кожний клас складається з 10 учасників.
1) Альфа – загальний великий клас початківців та нещодавно зареєстрованих і він немає ліміту по кількості гравців
2) Бета – середній клас
3) Гамма – вищий клас з найсильнішими гравцями

Якщо ви 1 дан + та вище і хочете приєднатися, ви можете почати з рівня Бета.

Просування / пониження по рівням

На даному етапі - по результатам місяця 2 найкращі гравці зі свого класу переходять до вищого класу, а 2 гравці з найменшою кількістю балів переходять до нижчого класу.

Переможець ліги поточного місяця отримує квиток на Фінальний турнір “Битва Чемпіонів” на якому буде розіграно призи та титул “Українського Мейдзина”.
Востаннє редагувалось 20 лютого 2018, 18:19 користувачем mrpochuk, всього редагувалось 3 разів.
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Часті питання

Що таке українська онлайн ліга гри Го?

Українська онлайн ліга гри Го є об’єднанням гравців, які хочуть вчитися, розвиватися, допомагати один одному в кращому розумінні гри Го, та займаються поширенням та популяризацією Го в Україні. Ліга об’єднує гравців з України, з усіх верств суспільства, робить їх ближче один до одного і пропонує підтримку та дружню атмосферу, щоб грати, вчитися, і заводити нових друзів. Вона знаходиться під керівництвом групи добровольців, які постійно працюють, щоб забезпечити кращий інтернет досвід від гри в Го.

Що таке українська онлайн ліга гри Го?

Ліга - це щомісячний турнір для гравців усіх рівнів, які хочуть серйозно грати в гру та ставати в ній кращими. Ліга забезпечує вертикальну структуру класів з сильнішими та найбільш активними гравцями на вершині та початківцями в нижній частині. Система нарахування балів винагороджує активність, як і перемоги, і цим самим дає стимул для всіх, щоб грати настільки активно, наскільки це можливо. Отримавши досить високе місце в своєму класі Ви можете просунутись на наступний більш високий рівень, тобто в наступний клас. Всі ігри граються без фори, що дає більш слабким гравцям цінну можливість грати з більш сильними гравцями, і в результаті отримати їхню оцінку гри та настанови. Ігри в лізі повинні гратися повільно, і розбір партії після гри наполегливо рекомендується, особливо при проханні слабшого гравця.

Як приєднатися ?

Зареєструватися на наступний сезон у відповідній темі в групі УФГО або в події на фейсбуці:https://www.facebook.com/groups/ukrfgo/
Адміністратор після опрацювання реєстрації зв’яжеться з Вами і призначить вам участь у відповідному класі.

Чи є в лізі якась оплата?

Ні, реєстрація та участь в лізі абсолютно безкоштовні.

Як грати ігри?

Всіх ігри ліги граються в українській кімнаті на сервері KGS. Ігри повинні бути, як мінімум, 30 хвилин основного часу і принаймні 5x30 бойомі. Тільки матчі, зіграні з членами того ж класу підраховуються в результатах. Ви можете грати свої ігри в будь-який час, коли зможете домовитися, чи знайти суперника.

Як повідомляти про результати?

Гравець, який виграв гру робить відповідний запис від свого імені на відповідній сторінці реєстрації в лігу на поточний місяць. Запис має містити інформацію, хто з ким грав і хто переміг.

Чи є мінімальна кількість ігор, щоб грати в місяць?


Так, ви повинні грати принаймні 4 гри кожен місяць. З кожним гравцем можна грати 2 гри. Активним вважається гравець, який зіграв більше 50% ігор у своєму класі. Якщо ви зіграли менше 4 гри впродовж місяця, ви вибуваєте з ліги. Однак ви можете все ще зареєструватися на наступний місяць, але ви повинні будете почати знову з найнижчого класу.

Яким чином відбувається просування / пониження в класах?

Кожного місяця кращі гравці одного класу просуваються на наступний більш високий клас, а ті хто внизу класу переходять на один клас нижче. Кількість гравців, які переходять з класу в клас може відрізнятися в залежності від кількості гравців в Лізі. Примітка: зміна класу відбувається після вилучення неактивних гравців.

Як бали нараховуються ?

Нарахування балів за перемогу залежить від того, це перша чи друга перемога над супротивником. За першу перемогу присуджується 3 бали, за другу 2 бали. 1 бал нараховується за кожну поразку .

Що робити , якщо два гравці мають однакову кількість балів ?


Адміни можуть вибрати переможця на основі : - загальної кількості ігор,- ігор один проти одного, - загального коефіцієнту виграшу.
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Чи відбуваються зміни в правилах в різних сезонах?

Можуть бути уточнення та невеликі зміни в правилах в залежності від сезону та кількості гравців.
Більш детальна інформація міститься в описі кожного сезону.

Чи є призи ? Якщо це так, хто спонсори ?

Так є. Ми намагаємося знайти спонсорів кожен місяць, щоб запропонувати навчальні ігри. Ми покладаємося на спонсорів і на призи, а якщо немає спонсорів, не буде ніяких призів. Є три основні призові категорії: 1) найкращий гравець, 2) найактивніший гравець, 3) найкращий вчитель.

Можливі призи:
- навчальна ігри з гравцями різних рівнів
- уроки Го через інтернет
- участь в живих турнірах
- участь в таборах та зборах по го
- матеріальна винагорода
- грамоти, медалі, кубки, сувеніри
- та ін…

Турнір ліги

Ліга запрошує активних гравців для участі в спеціальному живому турнірі, який проводитиметься кожного року. Турнір є 1-2 денним масовим заходом. Запрошення видається, коли ви активний гравець у лізі та маєте хорошу репутацію в лізі.

Чи можу я змінити мій нік?

Ви можете змінити ім'я, але тільки наступного місяця. Це тому, що результати гри прив'язані до прізвиськ, а також для запобігання плутанини в лізі.

Що, якщо хтось тікає чи поводиться некоректно?

Взагалі в лізі немає жодних підстав, щоб тікати , і ви повинні почекати 5 хвилин для їх повернення. Якщо, проте пізніше вони відмовляються відновити гру, або якщо ваш противник некоректно себе поводить, будь ласка, зверніться до адміністратора, щоб прояснити проблему. Це важливо для ліги підтримувати дружню атмосферу і погане поводження не є прийнятним.

Як мені вийти з ліги?

Ви можете вийти в будь-який час, але ми не можемо видалити вас з поточного місяця, тому що це також впливає на результати ваших супротивників.

У мене є скарги, питання або пропозиції. Як я можу їх надати?

Ви можете використовувати форум, групу УФГО у фейсбуці або просто зв'язатися з одним з адміністраторів.

Як я можу допомогти?


Ліга завжди шукає активних гравців, які допомагають розвитку Го, і якщо ви сприяєте тому, що атмосфера в кімнаті і в іграх є спортивною та доброзичливою, ви вже допомагаєте. Ви також відмінно допомагаєте, якщо ви розбираєте партії, які ви грали, щоб допомогти слабшим гравцям. Крім того, ви можете допомогти, розповідаючи своїм друзям про Українську онлайн лігу Го.

Якщо ви хочете зробити більше, ніж це, ви могли б допомогти з призами в лізі, як вчитель по грі для переможця класу, книгами по Го або як завгодно. І останнє, але не менш важливо, даючи адміністраторам деякий зворотний зв'язок, це теж є, одним з кращих способів допомогти. Ми раді працювати краще, але... ми можемо тільки зробити це, якщо ви повідомите нам, що потребує поліпшення. Розкажіть, що у вас на думці - ми робимо це для вас. Дякуємо!
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Відкрито реєстрацію в Онлайн лігу Го в Україні 1 сезон - 1-25 березня 2018 року

Зразок для реєстрації:

1. Олег Почигайло
KGS - MrPochuk, 1d
email: mrpochuk@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/oleg.pochugailo

Реєстрація відбувається в цій темі або тут:
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення Наталья »

Зареєстровано десять учасників з Івано-Франківська, по одному зі Львова та Херсона.
Інші регіони - приєднуйтесь))
Хто хоче навчитись чи навчити, поділитись знаннями, всього чотири гри на місяць - і Ваш маленький вклад у розвиток Го в Україні зроблено))
oldyew
Пользователь
Повідомлень: 29
З нами з: 05 жовтня 2007, 14:54

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення oldyew »

В чем отличие от ASR http://www.advancedstudyroom.org/?
+ и -?
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Відкрито реєстрацію в Титульний турнір - Онлайн ліга Го "Український Мейдзин"- 1 сезон - 1-25 березня 2018 року

Умови для партій:
1) Час мінімум 30 хвилин основного часу і принаймні 5x30 бойомі.
2) Комі 6,5 очок
3) Ігри можна грати на серверах KGS або OGS
4) Тільки матчі, зіграні з членами того ж класу підраховуються в результатах.
5) Ви можете грати свої ігри в будь-який час, коли зможете домовитися, чи знайти суперника.

Переможець та найактивніший гравець сезону отримує запрошення на фінальне змагання - битву чемпіонів за Титул "Українського Мейдзина"

Зразок для реєстрації:

Прізвище, Ім'я, По-батькові:
Сервер, нік та рейтинг:
email:
Facebook:
Viber:
Звідки:

Реєстрація відбувається на форумі або тут:
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

Ігрові правила

1) Кімната: Ігри повинні бути зіграні в «Українській» кімнаті на сервері гри Го KGS або ОGS. Можуть гратися як рейтингові так і вільні ігри.
2) Час мінімум 30 хвилин основного часу і принаймні 5x30 бойомі. Комі 6,5 очок.
3) Ви повинні грати принаймні 4 гри кожен місяць. З кожним гравцем можна грати 2 гри (решта не враховується).
4) Активним вважається гравець, який зіграв більше 50% ігор у своєму класі. Якщо ви зіграли менше 4 гри впродовж місяця, ви вибуваєте з ліги. Однак ви можете все ще зареєструватися на наступний місяць, але ви повинні будете почати знову з найнижчого класу.
5) Гравець, який виграв гру робить відповідний запис від свого імені на сторінці реєстрації в лігу на поточний місяць. Запис має містити інформацію, хто з ким грав, коли і хто переміг. Посилання: https://www.facebook.com/events/224926351409650/
6) Нарахування балів за перемогу залежить від того, це перша чи друга перемога над супротивником. За першу перемогу присуджується 3 бали, за другу 2 бали. 1 бал нараховується за кожну поразку
7) Турнір триває кожного місяця з 1 по 25 число включно. З 26 по 31 число відбуваєтсья опрацювання результатів та перерозподіл в класах.
8) Наполегливо рекомендується після гри зробити розбір партії.
9) Переможець та найактивніший гравець сезону отримує запрошення на фінальне змагання - битву чемпіонів за Титул "Українського Мейдзина"
Востаннє редагувалось 28 лютого 2018, 10:55 користувачем mrpochuk, всього редагувалось 1 раз.
mrpochuk
Advanced Member
Повідомлень: 220
З нами з: 26 липня 2013, 10:14
Звідки: м.Івано-Франківськ
Контактна інформація:

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення mrpochuk »

oldyew писав: 28 лютого 2018, 09:12 В чем отличие от ASR http://www.advancedstudyroom.org/?
+ и -?
Основна відмінність від ASR ліги в тому, що Турнір "Онлайн Ліга Го - Український Мейдзин" є впершу чергу українським і орієнтований на підтримку та розвиток саме українських гравців.

А також його заплановано зробити Титульним - тобто ліга - це відбірковий етап на розіграш Титулу "Український Мейдзин".
oldyew
Пользователь
Повідомлень: 29
З нами з: 05 жовтня 2007, 14:54

Re: Онлайн Ліга Го України

Повідомлення oldyew »

т.е. большинства плюсов ASR лиги нет, но есть один минус и одна доп функция, которая не понятно + или - :)
ясно, спасибо :)
Відповісти