Місця для гри в го в Києві.

Питання розвитку Го у Києві. Київська федерація Го, клуби Го
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Доброго дня понеділка, шановне го-товариство!

Хочу додати ще кілька слів з приводу цієї теми, і, напевно, закрити її))
Після оголошення про нову можливу точку для навчання та гри в го на Оболоні я почула декілька запитань, вислухала декілька авторитетних думок і маю свої висновки. Але спочатку трохи історії.

У 2009 році почалось наше го в ДЮСШ КПДЮ. У 2014 був перший ЄГК у Румунії, на якому я відчула, як за два тижні змінилося ставлення дітей до цього виду спорту. Ті самі враження були у інших батьків, діти яких були присутні на Конгресі.

Після повернення, ми порадились з сім'єю і запропонували використовувати власну дачу для розвитку гри, не як об'єкт оренди, а як тихе місце біля метро Славутич, де є окрема кімната і можливість для занять. Тому що іншого не було, альтернативні варіанти у місті для гри та навчання пропонувалися платно.

Так з'явився Тенген, у якому на початку літа 2016 відбувся 10-денний дитячий табір для наших маленьких кюшників. Протягом табору тренери та найсильніші гравці забезпечували майстер-класи, сеанси одночасної гри, навчання та повний нагляд за дітьми, мами допомагали у наведенні ладу, і наш гість з Японіі, який саме подорожував Україною, допоміг з родзинкою - традиційними стравами та анімацією, за що йому велике спасибі.

У липні цього року ми відвідали Німеччину, і у Мюнхені, де мешкають 60-80 гошників, побачили цікаву активність. Гравці, які мешкають у різних районах міста, розробили графік зустрічей "по колу", щоб кожен, хто мешкає далеко і працює багато, мав змогу хоча б раз на тиждень пограти у своєму районі або недалеко від нього.

Ця традиція, як розповіли місцеві мешканці, була впроваджена не так давно, і допомогла суттєво оживити го-життя у Мюнхені.

Тому, повернувшись додому, я спробувала зробити щось подібне у Києві. Все, що було потрібно, щоб раз на тиждень, по черзі, на Оболонь
- не мій ресторан, і не партнерський теж))
- не бере орендної платні
- дає знижку гошникам на напої типу кавичаю 50% тому що адміністрація розвиває соціальні проекти на Оболоні))
- не платить мені за рекламу
- має декілька залів
- знаходиться біля прекрасного парку
- новий район з великою кількістю дітей і дорослих, які могли б зацікавитись грою

щоб у цей ресторан збирались наші гошники пограти. Але, на жаль, почувши вже втретє від найдосвідченіших тренерів, у яких різний подібний досвід вже був і закінчилася невдало, що ніхто не підтримає і нічого не вийде, тому що
- всі бідні
- всі зайняті
- є багато інших проблем, у кожного свої

А також, зважаючи на майже повну відсутність реакції, крім скепсису, змушена закрити тему. Вибачайте за витрачений на читання час ;)
Те, що має розвиватись, розвинеться і саме.
А те, чому не слід, не буде))
Артем
Advanced Member
Повідомлень: 365
З нами з: 04 вересня 2007, 08:33
Розряд: 2p

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Артем »

Якби я знав, що мені буде з ким зіграти (Андрій Кравець, Богдан Жураковський, Дмитро Богацький, Володимир Кокозей) - я би підходив.
Мені здається, в нас просто немає такої самоорганізованої спільноти, як в Німеччині. Можливо це інший менталітет, можливо ми не можемо дозволити собі як німці ходити в паби через день, а можливо просто у людей немає такої зацікавленості грою.
Geser
Advanced Member
Повідомлень: 136
З нами з: 15 липня 2011, 08:20
Розряд: 1d

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Geser »

Раньше, живя в городе где гошников не было вообще, считал интернет благом для го. Но видно в некоторых случаях он сказывается негативно. Географически в данное место добиратся было бы удобнее всего (если не учитывать, что в 18.00, когда открытие, только освобождаюсь). Но играть на постоянной основе все таки интереснее или с теми, с кем можно играть на равных и боротся за победу или с теми у кого можно учится. То есть или близких по уровню или выше. Но если первых - просто исчезающе мало (их даже на турнирах почти нет), то во втором случае - уже им будет не интересно играть (исключения в обе стороны - как сыграть с 10-м кю и разобрать, так и наоборот получить разбор от 5д - именно исключения и они возможны, но изредка, а не на постоянной основе).

На фоне этого есть интернет и КГС (тайджем и прочие), к которому привык за несколько лет игры в городе без гошников. И там не проблема найти игроков своего уровня для длинной партии или какого нибуть мид дана, который сыграет обучающую или просто разберет партию.

Увы при таких условиях варианту "игра вживую" просто нечего противопоставить варианту игры в интернете.
P.S. это все субъективное мнение, многие как ни странно в интернете практически не играют.
Инициатива замечательная и было бы хорошо если б она не накрылась. Но с текущей ситуацией - нужно крайне много энтузиазма что б что то сдвинуть с мертвой точки. Надеюсь он у вас еще есть :)

P.P.S. пару лет назад был создан список активных гошников в Украине с ихними контактами:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... utput=html
Возможно было бы неплохо, если б кто то его обновил и допустим создал в соц.сети или в скайпе группу, где можно было бы договариватся о том, что б где то сыграть с кем то или кто завтра пойдет в такой то клуб. Или попалась какая то интересная новая информация на тему го - скинуть ее туда. Мы так интересными ссылками обмениваетмя со знакомыми гошниками из других городов (в том числе не украинских).
Сейчас помимо форума, который является крайне медленным средством сообщения, который к тому же многие не посещают, есть только относительно активный чат спутника в скайпе. Все остальные сидят по приватам или маленьким групкам по 3-4 человека (специально спрашивал об этом некоторых людей, так как хотелось узнать как общаются у нас гошники).

Впрочем это все утопия. Так что "да здравствует КГС"! Домашние боты 6-7д уже есть, а теперь, когда Зен уверенно 9д держит - уже не за горами время, когда на компе 9-го дана можно будет иметь... :(
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Ребята, спасибо за ваши отклики. Энтузиазм есть))
Просто я увидела, что прошел месяц, послушала несколько тренерских отзывов и решила, что всему своё время. Но давайте еще попытаемся. Мы же ничего не теряем))

Смотрите: это

Не паб.
В пабе средний чек с лица 250 грн., косо смотрят и громкая музыка. Это небольшой и не шумный семейный ресторан. И нужно посмотреть, понравится ли вообще место. Условия делать заказы по бару и кухне нет. Оплаты нет. Цену на кофечай я указала, чтобы те, кто захочет их купить, знали о скидке 50%.

Администратор готов приобрести несколько комплектов и хранить у себя, чтобы игроки их не таскали с собой. Это он озвучил на предыдущей встрече.

Также можно, и было бы просто круто, провести дружеские матчи данов (я об этом и не мечтала, думала, чтобы приходили местные гошники поиграть в охотку, и к ним постепенно подходили желающие, направлялись по клубам и т.д., но так даже лучше). В неофициальной обстановке))

Давайте подьедем поиграть во вторник или в четверг, посмотрим еще раз на место.

По-моему, это очень хороший и перспективный район. Плюс красивая набережная недалеко))
Артем
Advanced Member
Повідомлень: 365
З нами з: 04 вересня 2007, 08:33
Розряд: 2p

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Артем »

Я думаю, можно спробувати комбінувати цю ідею з ідеєю турнірів типу "вогняний дракон", чи як вони називались. Тоді підтягнуться і дани. Якщо вважаєте це доцільним - рекомендую це робити через Дмитра Олександровича Яценка.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Дмитро Олександрович там був, і сказав, що приміщення для турнірів не дуже підходить. Рекомендував звернутись до місцевих гравців.
Володимиру Кокозею, наскільки я його правильно зрозуміла, коли запропонував Кайдзен, сама ідея грати у закладі, де їдять і просто демонструвати гру незнайомцям, не дуже сподобалась. Хоча він живе на Оболоні. Ще Володя Бахур там живе, і Світлана Тарасенко. Ніка також цікавилась, хоча зараз теж, як і хлопці, почала навчання, і є певна нехватка часу.
Список всіх гравців у нас ще літом через Юлю Кротович брав хтось, коли ми були в Німеччині, для нанесення на карту світу, і там, здається, були теж і контакти.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Завтра ми будемо в 19-00 в Авеню. Також, можливо, приїдуть Світлана і Антон. Ще о 20-00 мають бути троє нових гостей, які б хотіли побачити гру, сім'я.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Завтра і в четвер в Авеню не збираємось, оскільки є плани пограти у Супутнику, а також найгарячіша підтримка з боку тренерів))
Тож, просимо за можливості, приєднуватись о 18-00 для тренувань перед черговими змаганнями всіх охочих.
Аватар користувача
Наталья
Advanced Member
Повідомлень: 1351
З нами з: 01 листопада 2011, 11:48

Re: Місця для гри в го в Києві.

Повідомлення Наталья »

Зараз домовитись і пограти, навчитись Го в Києві можна в КПДЮ (МОН, КМДА) - Печерськ, пл.Слави; та в клубі Супутник (Соц. Служба Печерського району), пл.Л.Толстого.
Також є підручник (10 томів, англ. мова), наданий Міністерством Спорту Кореї, для тренерів/вчителів, які хочуть розвивати Го. Контакт - Президент УФГО Яценко Дмитро Олександрович.
Також є повністю перекладена на українську мову (субтитри до аудіоуроків) школа початківців на сайті InternetGoSchool від китайської Про Гуо Джуан, платно, 150 євро на рік.
https://internetgoschool.com/index.vhtml
...
Відповісти