Про організацію офіційних змагань в Україні

Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Небайдужий »

Уже неодноразово тут на форумі так чи інакше в різних темах ми торкались питань особливостей проведення офіційних змагань в різних містах, районах та областях. Я при цьому наголошував на необхідності співпраці з місцевими органами влади.
Наш вид спорту офіційно визнаний в Україні і ми маємо офіційно зареєстровану всеукраїнську спортивну федерацію (УФГо). Тому, всі наші дії по проведенню офіційних змагань мають відбуватись в законному руслі.
На жаль, в багатьох містах України організатори змагань з Го діють протизаконно і фактично дискредитують наш вид спорту в Україні.
Так, наприклад, сьогодні були опубліковані результати так званого "чемпіонату Києва серед дітей та юніорів з гри го 2014 року".
Фактично це змагання є суцільним порушенням українського законодавства та інших нормативних документів.
Судячи з назви турніру можна без сумніву сказати, що воно проведено без узгодження з Київським міським управлінням сім'ї, молоді та спорту (http://sms.gov.ua/). Більше того, я на 100% можу гарантувати, що цей турнір не був внесений до єдиного календарного плану змагань цього управління.
Прошу звернути увагу організаторів змагань на те, що згідно статті 45 закону України "Про фізичну культуру і спорт" (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3808-12/page2) статус та назву чемпіонату і Кубка можуть мати лише офіційні спортивні змагання. Крім того, в цій статті визначено, що офіційні змагання проводяться відповідно до затвердженого положення (регламенту). Крім того, в цій статті сказано, що офіційні спортивні заходи - це ті заходи, які включені до відповідних календарних планів (областей, міст, районів).
Як можна бачити з так званого "положення про проведення Чемпіонату Києва серед дітей та юніорів з гри го 2014 року", воно не затверджено в Київському міському управлінні сім'ї, молоді та спорту. Це означає, що змагання неофіційне, а відповідно і назву "Чемпіонат" йому не можна було присвоювати.
Якщо ще проаналізувати назву цього турніру, то можна звернути увагу на ще деякі порушення. Згідно "Кваліфікаційних норм та вимог Єдиної спортивної класифікації України з неолімпійських видів спорту" (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0497-14) з виду спорту Го визнано такі вікові категорії:
юнаки та дівчата до 12 років;
юнаки та дівчата до 16 років;
юніори: юнаки та дівчата до 20 років;
молодь: чоловіки і жінки до 29 років;
дорослі: чоловіки і жінки без обмеження віку.
В назві офіційного чемпіонату треба було вказати: серед юнаків та дівчат до 12 років та юніорів, але ніяк не "дітей та юніорів". Крім того, вік юніорів незаконно обмежений віком до 18 років, в той час як у разі застосування категорії юніорів вік треба було вказати "до 20 років".
Ну, і всі організатори змагань повинні знати, що якщо ви хочете провести офіційне змагання (чемпіонат області, міста, району) щоб мати можливість офіційно присвоювати своїм спортсменам спортивні розряди, то треба спочатку внести його до календарного плану змагань відповідного управління (обласного, міського, районного), потім написати і затвердити у відповідному управлінні положення або регламент цього чемпіонату, і після проведення чемпіонату оформити протокол змагання і звіт головного судді і здати їх у відповідне управління. Якщо ви цього не хочете з якихось причин робити, то ваш турнір не може бути визнаним як офіційний і, відповідно, не може мати статус "чемпіонату" з усіма витікаючими з цього наслідками. Тоді просто проводьте "Турнір сніжної зими", чи будь-який інший.
На жаль, в багатьох містах України спостерігаються подібні порушення і наведений для прикладу турнір не є унікальним і має цілий ряд аналогій в інших містах. Так само незаконно були проведені так званий "чемпіонат Дніпропетровської області" та "чемпіонат міста Харкова".
В позитивну сторону тут можу відмітити хіба що Одесу і Рівне, де є співпраця з відповідними органами державної влади.

Звертаю увагу всіх любителів Го України, що статус нашої федерації може оцінюватись тим, скільки проводиться в областях, районах і містах офіційних змагань з Го. Більше того, для підтримання статусу всеукраїнської та для подальшого набуття статусу національної нам дуже потрібно, щоб у якомога більшій кількості областей проводились офіційні змагання з нашого виду спорту. Тому, якщо можете, проводьте побільше саме офіційних змагань, так як усі інші наші змагання для покращення відносин з державними органами влади майже не мають значення.
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Аватар користувача
unnamed
Advanced Member
Повідомлень: 563
З нами з: 09 жовтня 2011, 22:47
Розряд: 14k

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення unnamed »

Война в стране, что поделаешь. Всем не до оформления документов.
А что нам дает статус национальной федерации? Денег больше дадут?
ToaDDragoN
Advanced Member
Повідомлень: 35
З нами з: 23 листопада 2012, 21:11
Розряд: 10k
Звідки: Харьков
Контактна інформація:

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення ToaDDragoN »

Доброго времени суток, Небайдужий.

Я президент харьковского Го клуба и лидер развития Го в моем регионе - Абросимов Евгений.

Ваше заявление мне показалось слишком резким.

Держите ответ.

Пожалуй начну со своего региона.

Харьковский городской Го клуб тесно сотрудничает с такими департаментами:

Департамент спортивных имиджевых проектов и маркетинга
Департамент по делам семьи, молодежи и спорта
Департамент образования Харьковского городского совета

Все наши турниры на 2015 год в НОЯБРЕ прошлого года были отправлены как в УФГо так и в местные органы самоуправления.
БОЛЕЕ ТОГО. Мы сдаем и регламенты и отчеты по турнирам в спорт-комитет. И Январский турнир НЕ БЫЛ ИСКЛЮЧЕНИЕМ.

Прошу более ответственно подходить с такими заявлениями как " Так само незаконно були проведені так званий "чемпіонат Дніпропетровської області" та "чемпіонат міста Харкова""

Вы имели бы право делать такие заявления, и порицания если бы люди были в этом заинтересованы, либо морально либо материально.

По большому счету, все свои проблемы мы решаем сами в своих регионах, без участия УФГои ВАШЕГО в частности. Хочу подчеркнуть: правда не без помощи активных ребят, которым не безразлично Го в Украине и они всячески нам помогают. И УФГо нам помогло с досками 9х9 на Спортивную ярмарку, за что огромное Спасибо Аркадию Михайловичу Богацкому. Отношусь к этому человеку с уважением. К каждому по делам его, а не по словам.

Ребята в регионах развиваются самостоятельно и так же самостоятельно проводят турниры.
БОЛЬШОЕ УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАНИЕ ЭТИМ РЕБЯТАМ ОТ МЕНЯ.

Порицать на нас, а тем более предъявлять к нам претензии такого рода как минимум бестактно и без церемонно.
А ЧТО ВЫ ЛИЧНО СДЕЛАЛИ, ДЛЯ ТОГО, ЧТО БЫ РЕБЯТА С КИЕВА, ДНЕПРОПЕТРОВСКА, ХАРЬКОВА И ДРУГИХ РЕГИОНОВ ДЕРЖАЛИ КОНТАКТ С МЕСТНЫМИ СПОРТ-КОМИТЕТАМИ?

Для Харькова ничего. По крайней мере как минимум 2 года, что я играю в Го в Харькове и развиваю го с ребятами, которым так же не все равно.

Мы сдаем документы в местный спорт-комитет потому что это нам выгодно и необходимо. Назревает в Харькове мероприятие такого рода, которого еще не было в Украине - "Харьков - интеллектуальный город ", и я руковожу этим проектом. Настанет время и моя команда все опубликует в в интернете и других изданиях и журналах, где мы активно публикуемся. Именно по этому мы сейчас сотрудничаем с рядом департаментов.

Если бы не проект, то я бы наверно и не сотрудничал с ними. Какой смысл? Это лишь ненужные затраты сил, времени и денег.

Мне не нравится ваш подход к решению вопроса!
Куда более продуктивно было бы, с Вашей стороны, рассказать какие перспективы, возможности и выгоды ждут ребят в этом деле. И пусть это будет дублируемая информация, но она хотя бы заставит задуматься. А таким резким подходом Вы только настраиваете молодежь против себя.

Не надо нахрапа, наглости и порицаний.

Дайте нам вашу поддержку, помощь и внимание и тогда вы увидите - мы будем к Вам прислушиваться и действовать по Вашим советом.

А пока вы будите нас гнобить,- пока будет бардак и шатание. Меняйте свои подходы.
Мы должны быть едины и целеустремленны под руководством грамотного главы нашей федерации Яценко Дмитрия(простите не нашел отчества), которого я видел один раз в жизни, но этого хватило, что бы испытывать уважения к нему, и признание его как лидера нашей организации.
Из-за того, что каждый из Вас тянет одеяло на себя, отстаивает СВОИ ЛИЧНЫЕ ИНТЕРЕСЫ, А НЕ ИНТЕРЕСЫ ГО В УКРАИНЕ, Яценко Дмитрий и разуверился в людях и развитии, которые его же и выбрали, с которыми он работает в сфере Го. Я имею ввиду старшее поколение. Правда, это лишь мое мнение.

ГО на старославянском означает - идущий к Богу, идущий к Ра.(РА - означает солнце)
Как я говорил уже год назад:
Пора менять кровь старую на молодую, и дать уже нам флаг победы. А мы с честью сделаем все возможное, что бы флаг стал золотым и Го гордо и крепко стояло на ПЕРВОМ МЕСТЕ ПРИЗНАННОГО НАЦИОНАЛЬНОГО ВИДА СПОРТА В УКРАИНЕ.

Спасибо за внимание. До новых встреч.

.
Кровь горяча, как сама молодость.
Аватар користувача
Gelya
Advanced Member
Повідомлень: 302
З нами з: 09 грудня 2009, 18:50
Розряд: 3d
Звідки: Харків

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Gelya »

Подтверждаю, что харьковские соревнования (чемпионаты, кубки) проводятся официально и абсолютно законно. Думаю проблема заблуждения Владимира была в неполной осведомленности. Но это и наша ошибка то (в неинформировании).
Аватар користувача
liver
Advanced Member
Повідомлень: 1824
З нами з: 31 березня 2003, 00:24
Розряд: 1d
Звідки: Odesa

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення liver »

Скажем так: пока у нас в среде Го-любителей решающее значение имеет то, кто говорит, а не то, что говорит, и в связи с этим практически все вопросы решаются политическим, а не научным путём и как следствие - существует мода на зарабатывание авторитета дешёвыми пиар-компаниями, толка не будет. Это не относится к тем, кто работает на результат. От других слов пока воздержусь.
Егор
Пользователь
Повідомлень: 15
З нами з: 02 листопада 2013, 00:16
Розряд: 15k

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Егор »

Мої вітання, шановні участники дискусії.

Приємно, коли люди використовують посилання на офиційні документи, цілком згоден, що наша діяльність повинна цілком відповідати офіційним стандартам.

Я є головним суддєю турнірів міста Харкова з гри Го за 2014 рік та останнього 2015 року. За проханням Абросімова Є.О., займаюся складанням документації та комунікаціями з Департаментом у справах сім’ї, молоді та спорту.
Повідомляю: всі документи подаються у терміни, які встановлені цим Департаментом.

Якщо є конкретні зауваження щодо проведенного турніру 2015 року (Чемпіонату м.Харкова з Го) - я з подякою прийму до уваги. (буди радий зауваженням як сюди, так і до ЛС чи електронної скриньки egor.ishtvan@gmail.com)

Хочу висловити ПОДЯКУ деяким особам, а саме: Юлії Кротович та Корсаку Володимиру Федоровичу, за оперативні судійскі поради та допомогу з рішенням спірних моментів.

В ході обмірковування, виникло ЗАПИТАННЯ: Який мінімальний вік учасника у віковій категорії "дорослі: чоловіки і жінки без обмеження віку"?
Востаннє редагувалось 07 лютого 2015, 17:49 користувачем Егор, всього редагувалось 3 разів.
З повагою, Іштван Є.О. (м.Харків)
Аватар користувача
Timchenko Oleg
Advanced Member
Повідомлень: 30
З нами з: 28 червня 2012, 19:59
Розряд: 17k
Звідки: Харьков

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Timchenko Oleg »

Егор, как всегда, дипломатичен, тактичен и стратегичен :-)
Уважаю!
Аватар користувача
Небайдужий
Advanced Member
Повідомлень: 4834
З нами з: 01 січня 2007, 13:26
Розряд: 6k
Звідки: м. Рівне
Контактна інформація:

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Небайдужий »

ToaDDragoN писав:Прошу более ответственно подходить с такими заявлениями как " Так само незаконно були проведені так званий "чемпіонат Дніпропетровської області" та "чемпіонат міста Харкова""
Ось цитата з розміщеного тут на форумі положення про чемпіонат Харкова: (viewtopic.php?f=6&t=22559&p=85369#p85369)
Gelya писав:ПОЛОЖЕННЯ
про проведення Чемпіонату міста Харкова 2015 року з гри Го "Хрещення"

1. Мета та завдання змагань
...
Учасники, що займуть 1-3 місця, нагороджуються дипломами.
...
А ось цитата з розміщеного тут на форумі положення про чемпіонат Рівного: (viewtopic.php?f=6&t=22553)
Небайдужий писав:
.                                                                                 "ЗАТВЕРДЖУЮ"
                                                                                Начальник управління
                                                                                у справах сім’ї, молоді та спорту 
                                                                                виконавчого комітету 
                                                                                Рівненської міської ради
                                                                                ____________ Шевчук С.А.
                                                                                «___»  січня  2015 року

                                              П О Л О Ж Е Н Н Я
                          про проведення відкритого чемпіонату Рівного з Го
І. Мета і завдання
...
Учасники, які зайняли 1-3 місця в загальній категорії, 1-3 місця в категорії учасників до 16 років, 1-3 місця в категорії учасників до 12 років нагороджуються грамотами управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради.
...
Порівняйте будь-ласка ці цитати і скажіть: що можна подумати про ці змагання в плані того, яке з них проведено офіційно, а яке ні?

ToaDDragoN писав: По большому счету, все свои проблемы мы решаем сами в своих регионах, без участия УФГои ВАШЕГО в частности.
Уявіть собі, що всі проблеми в Рівному я вирішую взагалі один. У мене немає одноклубників, які б на рівних зі мною вкладали свій особистий час на організацію змагань в Рівному, так як в Го в Рівному грають в основному діти. Я би з радістю поділився б з кимось цією ношею.
І ще: я все це роблю без чиєїсь допомоги зовні, і при цьому нікому не висуваю претензій, що от мов ніхто мені з інших міст чи від міфічного УФГо не допомагає.

ToaDDragoN писав:К каждому по делам его, а не по словам.[/b]

Ребята в регионах развиваются самостоятельно и так же самостоятельно проводят турниры.
БОЛЬШОЕ УВАЖЕНИЕ И ПРИЗНАНИЕ ЭТИМ РЕБЯТАМ ОТ МЕНЯ.
Цікавий підхід: організаторам змагань в інших містах "респект і уважуха" від Вас, а організатор змагань в Рівному чимось перед Вами завинив, бо бачте він виявляється мав би не тільки в Рівному сам організовувати змагання, а ще й брати на себе якісь обов'язки по проведенню змагань в інших містах...
І ще, Ви пишете, що кожному по його справах, а не по словах. Я так розумію, що в Ваших очах я лише плескаю язиком і нічого не роблю. Ви впевнені, що маєте право так відноситись до мене? Ви знаєте круг тих обов'язків, які я добровільно взяв на себе в УФГо, не рахуючи ще того, що я сам займаюсь змаганнями в Рівному? Прошу зауважити, що всі ті обов'язки, які я добровільно взяв на себе, я роблю у свій особистий час і безоплатно.
ToaDDragoN писав:А ЧТО ВЫ ЛИЧНО СДЕЛАЛИ, ДЛЯ ТОГО, ЧТО БЫ РЕБЯТА С КИЕВА, ДНЕПРОПЕТРОВСКА, ХАРЬКОВА И ДРУГИХ РЕГИОНОВ ДЕРЖАЛИ КОНТАКТ С МЕСТНЫМИ СПОРТ-КОМИТЕТАМИ?

Для Харькова ничего.
А Ви вважаєте, що я мав би приїхати з Рівного в Харків, взяти Вас "за білі рученьки" і завести у ваше міське управління спорту? Я живу в таких же умовах, як і Ви, та й на тих же правах. Чому Ви вважаєте, що я щось заборгував перед Вами, що я мав би не тільки в Рівному щось робити, а ще й в Харкові?
ToaDDragoN писав: Не надо нахрапа, наглости и порицаний.
Чи я чогось не розумію, чи Ви неадекватно реагуєте на реалії...
В чому проявляється мій "нахрап", моя "наглість", мої "порицания"?
Я всього лиш підняв питання необхідності проведення якомога більшої кількості офіційних змагань. Жодного прізвища й претензій до носіїв тих прізвищ я не писав. При цьому я просто привів приклади змагань, за доступною інформацією про які я зробив для себе висновок, що вони проведені неофіційно. Дуже приємно, що змагання у вас проводяться офіційно. Не завадило би, щоб і по доступній тут на форумі інформації можна було робити висновок, що ваші змагання офіційні.
ToaDDragoN писав:Дайте нам вашу поддержку, помощь и внимание и тогда вы увидите - мы будем к Вам прислушиваться и действовать по Вашим советом.

А пока вы будите нас гнобить,- пока будет бардак и шатание. Меняйте свои подходы.
Ви пишете про підтримку, допомогу й увагу. А як Ви думаєте, якими ресурсами я володію? У мене є моя зарплата у трохи більше 2000 гривень, і є мій вільний час. Чим поділитись? На жаль, у мене немає своєї друкарні, як у Богацького, і я відповідно не можу поділитись з вами літературою чи іншою друкованою продукцією... На жаль я не бізнесмен і не маю достатньо коштів, щоб закупити і надати Вам якісь комплекти чи ще щось. Ви претендуєте на мій вільний час? То змушений трошки засмутити Вас. У мене його дуже мало, але і його міг би виділити Вам, якби Ви хотіли зі мною спілкуватись. Мої контактні дані можна запросто знайти на цьому форумі.
То чого ж Ви так упевнені, що я Вам щось заборгував, щось недодав, чимось не поділився?
ToaDDragoN писав:А пока вы будите нас гнобить,- пока будет бардак и шатание.
Просто не розумію, про що Ви ведете мову... Яке гнобіння? Я ні над ким не маю ніякої влади. Як я можу когось гнобити? А те, що я висловлюю тут на форумі якісь критичні думки, то це лише тому, що мені небайдужа доля розвитку Го в нашій країні. Може краще "заткнутись" і "мовчати в трубочку"? Може й так. Ті, хто тут помовчує явно користується вашою повагою. Але чи буде користь для загальної справи від того, що всі будуть відмовчуватись?
ToaDDragoN писав: Пора менять кровь старую на молодую, и дать уже нам флаг победы. А мы с честью сделаем все возможное, что бы флаг стал золотым и Го гордо и крепко стояло на ПЕРВОМ МЕСТЕ ПРИЗНАННОГО НАЦИОНАЛЬНОГО ВИДА СПОРТА В УКРАИНЕ.
Та я хоч з сьогоднішнього дня можу поділитись з Вами усіма тими обов'язками, які я добровільно взяв на себе. Підозрюю, що Ви навіть і не знаєте чим я займаюсь і що роблю (чи не роблю) для УФГо. Віддам усі обов'язки, оптом. Беретесь? Ну то давайте на 2-й лізі в квітні цього року проведемо конференцію УФГо, на якій оберемо Вас до президії, а я з полегшенням покину президію. Мені достатньо тих клопотів, які лежать на мені в Рівному. І все, працюйте, на здоров'я. :)
Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить ... і тоді щастя саме знайде тебе.
Омар Хайям
Аватар користувача
Timchenko Oleg
Advanced Member
Повідомлень: 30
З нами з: 28 червня 2012, 19:59
Розряд: 17k
Звідки: Харьков

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення Timchenko Oleg »

:D
Аватар користувача
komi
Advanced Member
Повідомлень: 158
З нами з: 15 лютого 2005, 20:54

Re: Про організацію офіційних змагань в Україні

Повідомлення komi »

Шановний, Володимире Олександровичу!
Прикро,що Ви не зрозуміли в чому Ваша помилка у цьому конфлікті. Як на мене помилка в тому, що Ви безапеляційно та категорично написали:
Небайдужий писав:Так само незаконно були проведені так званий "чемпіонат Дніпропетровської області" та "чемпіонат міста Харкова".
Чи може така фраза не обурити людину, яка намагається робити все, що по силах, а то і більше для розвитку ГО?
Небайдужий писав:що можна подумати про ці змагання в плані того, яке з них проведено офіційно, а яке ні?
Все, що завгодно. Як і в ГО – варіантів декілька. Але чому вибрано найгірший «хід»? Можна також було б подумати «А чи завжди «НЕБАЙДУЖИЙ» правий?» Це як приклад.
Форму відповіді на Ваше повідомлення вважаю дещо, а можливо і занадто емоційною, і певно не потрібно було б у такому вигляді давати відповідь. Але автора можна зрозуміти.
Що стосується Вашого пояснення щодо діяльності, то як на мене воно було не обов’язковим. Більшість знають Вас, як активного фаната ГО. Незалежно від особистих стосунків.
А тому, вважаю, що нам потрібно відноситися один до одного толерантно, хоча б як до членів однієї спільноти.
А з огляду на все, що було написано у цій гілці, прошу Вас, шановний, Володимире Олександровичу, дати відповідь: все ж таки наскільки турнір у Харкові був незаконним?
Відповісти